23. raskausviikko


Nyt on 22. viikkoa täynnä, edessä "enää" 18... Eli 23. raskausviikko alkakoon!

"Pojun" paino: 450 g, pituus päästä peppuun (CRL): 19 cm, koko pituus: 27 cm.

Kuva: Vau.fi
Tämän viikon alussa "poju" on 20 viikkoa vanha. Kulmakarvat ja hiukset tulevat selvemmin esille ja sikiö liikuttelee silmiään useammin. Nämä silmänliikkeet voi nähdä ultraäänessä. Nyt untuvakarvoitus peittää koko kehon, mutta sitä on eniten pään ympärillä, kaulassa ja kasvoissa.

Jalat alkavat lähestyä lopullista pituuttaan suhteessa kehoon ja sekä käsien että jalkojen lihakset voimistuvat, jolloin myös liikkeet ovat voimakkaampia. Puolustusjärjestelmä ei ole vielä täysin kehittynyt, mutta auttaa suojaamaan pientä kehoa infektioita vastaan. Pojilla kivekset alkavat laskeutua kohti kivespusseja.


Postasin yllä olevan kuvan, joka kuvaa miten kehittynyt vauva jo on tällä raskausviikolla. Uskomatonta, eikö totta? Kuvaa katsellessa tulee jo melkein sellainen olo, että voi kun tuon saisi syliinsä;) Meillä on vielä pitkä matka edessämme, ennenkuin niin tapahtuu. Pikkuisen on aika kasvaa ja kehittyä, jotta on valmis tulemaan tähän maailmaan.

Aurinkoisen viikonlopun siivousmaraton
Tämä viikonloppu meni siivoillessa ja shoppaillessa. Tavaroiden järjestelyä, pyykkien lajittelua ja viikkailua ja imurointia eilen. Tänään  lattioiden pesu, papereiden mapittamista, työpapereiden siivoamista ja yleinen (loppumaton) tavaroiden järjestely jatkui. Pienissä neliöissä säilytystilat ovat todella rajalliset ja tuntuu, että tavaraa on joka paikassa, vaikka yritänkin harrastaa "romun raivausta" suhteellisen säännöllisesti.

Olen vihdoin saanut suurimman osan saamistamme vaatteista ja vauvantarvikkeista pikkuhiljaa siististi kaappeihin. Sain kaappikaaokseen hieman helpotusta, kun "annoin hyvän kiertää" ja annoin esikoisen vaatteita pari säkillistä eteenpäin;) Myös lelut, yms. varastoon menevät tavarat alkavat olla järjestyksessä (= laatikoissa keskellä olohuonetta). Nyt sitten uupuukin vain, että joku siivoaisi pienen varastokopperomme ja tekisi sinne tilaa. Tuo tehtävä ei ole kauhean kutsuva, sillä varastosta pitää purkaa kaikki tavarat ulos pienelle käytävälle ja sitten yritettävä järjestää ne sinne uudestaan siten, että tavaraa mahtuisi vielä enemmän;) Huh, huh! Hengästyttää jo etukäteen.. vaikka edessähän se on..

Onneksi viikonloppuun mahtui myös lastentapahtuma Tapiolassa, jääkiekkojännitystä sekä ulkoilua ihanassa kevätsäässä!

Kommentit

Suositut tekstit