Hyväksi havaittu Manduca

Esikoista odottaessani hommasin silloisten nettikeskustelujen perusteella paljon kehutun Hug-a-Bub -kantoliinan.Kokeilin sitä pariin otteesee ennen vauvan syntymää ja vauvan kanssakin kotona, mutta en syystä tai toisesta innostunut sen käytöstä koskaan. Lyhyenä ja paksuna ihmisenä useita metrejä pitkän liinan kietominen ympärille ei tuntunut mukavalta ja vauvan kanssa meillä oli hetkessä todella kuuma.

Nyt päätin perehtyä aiheeseen uudelleen. Kantopussi tuntui kiehtovalta ajatukselta, mutta kenelläkään tutullani ei ollut sellaista enkä löytänyt suomalaisista keskusteluista paljoakaan tietoa niistä.

Niinpä päädyin laajasti niin liikkeissä kuin keskustelupalstoillakin kehuja niittäneeseen Manduca-kantoreppuun.


Manduca-kantorepun ominaisuudet: (lähde: ozbaby.fi )
- Manduca kasvaa lapsen mukana: integroidut vauvatuki, korkeudensäätö sekä päätuki. Vastasyntynyttä (> 3.5 kg) voi kantaa ortopedisesti oikeassa asennossa integroidun vauvatuen avulla. Integroitu korkeudensäätöosa takaa mukavat kantohetket aina 20 kg painoon asti. Pääntuki on monipuolisesti säädettävä ja siitä on iloa erityisesti lapsen nukahdettua. 
- Manduca on kantajalleen ergonominen: lapsi on aina lähellä kantajan kehoa. Selkäystävällinen muotoilu, lantiovyö säästää selkää ja jakaa painon tasaisesti. Pehmustetut olkahihnat ja molempiin suuntiin säädettävät lukot.
- Manduca sopii kaikenkokoisille: monipuoliset säädöt eri kokoisille kantajille. Kannettava lapsi voi olla vastasyntyneestä viisivuotiaaseen (3.5-20 kg) asti. 
- Manducan materiaalit: hamppu ja luomupuuvilla. Manducan materiaalit on erityisen tarkoin valittu vauvojen käyttöön, unohtamatta luontoa, vanhempien mukavuutta tai EU-normeja. Hamppukuitu on materiaaline vahva ja erityisen hyvin kantovälineisiin sopiva. Ekopuuvilla puolestaan hellii niin kantajaa kuin kannettavaakin.

Tilasin Manducani ruskeana (kuten vaunut, hoitolaukun, jne. tarvikkeet) ja se saapui kahdessa päivässä. Paketissa oli mukana myös selkeät, kuvalliset käyttöohjeet.
Tässä reppu suoraan paketista. Ennenkuin otin sen käyttöön, tsekkasin netistä pari käyttövideota ja kävin ohjekirjan läpi.

Erilaisia säätöjä tässä repussa totisesti on; mikä hihna vaikuttaa mihinkin??

Manducalla lasta voi kantaa edessä, selän puolella sekä lantiolla.
Käyttöohjevideo youtubessa, kuinka käyttää vastasyntyneen kanssa:


Pienokaisemme pääsi testaamaan kantoreppua
heti kun 3.5 kg:n painosuositus tuli täyteen!
Tässä pienokaisemme ihka ensimmäistä kertaa kantorepussa! Poitsu kitisi hieman kun asettelin häntä reppuun, mutta lopetti saman tien ja oli jo unessa ennenkuin ehdin kymmeneen laskea. Kuvassa jo silmät puolitangossa;)

Tämän kokeilukerran jälkeen olen käyttänyt reppua mm. esikoisen 6-vuotissyntymäpäivillä, jotta sain pikkuisen mukaan toimiessani rämäpääporukan valvojana Hoplopissa;) Reppu täytti kaikki odotukseni, vai pitäisikö sanoa, että poitsu täytti kaikki odotukset, sillä hän nukkui juhlien alusta loppuun ja heräsi syömään vasta kun juhlavieraiden vanhemmat tulivat hakemaan jälkikasvuaan;) Sittemmin olen mm. siivonnut ja imuroinut poika Manducassa eikä kaveri välittänyt ympäröivästä maailmasta mitään - nukkua tuhisi vain.

Kantoreppu on meille ykkösjuttu myös siksi, että pojallamme on runsasta pulauttelua. Sen avulla saan vauvan pidettyä pystyasennossa ilman, että menen itse jumiin ainaisesta kannattelusta. Toki on plussaa, että kantorepun kanssa kädet jäävät vapaiksi. Pidän vauvaa jokaisen syötön jälkeen, eli 2-3 h välein, tunnista puoleentoista rintani päällä pystyasennossa. Joten jokainen pystyy laskemaan yksinkertaisella matematiikalla, kuinka monta hetkeä minulla jää lepäämiseen tai  kotitöihin (saati bloggaamiseen).

Hommasin reppuun myös ulkokäyttöä varten kantosuojan, joka sopii mihin tahansa kantoreppuun tai liinaan. Mam Deluxe-kantosuoja on säänkestävä ja helppokäyttöinen sekä tarvittaessa käännettävä. Kätevä etutasku kantosuojan molemmilla puolilla. Kantosuojassa on lisäksi irroitettava ja korkeussuuntaan säädettävä lakkihuppu lapselle. Lakkihuppua voidaan käyttää myös erikseen, jopa 5-vuotiaaksi asti. Manducan ulkokäyttö ja kantosuoja ovat vielä testaamatta, niistä raporttia siis myöhemmin.Kommentit

Suositut tekstit