Uusi ilme

Edellisestä näöntarkastuksesta on aikaa reilut viisi vuotta. Niinpä tartuin viime päivinä kritiikkiäkin saaneen optikkoketjun tarjoukseen, jossa sai aurinkolasit ja näöntutkimuksen lasit hankkiessaan kaupan päälle. Ilokseni sain kuulla, että näköni ei ole vuosien varrella juurikaan muuttunut. Optikko kertoi oman vaimonsa näön heikentyneen merkittävästi raskausaikana. No, tiesinhän minä, että radikaalia huonontumista ei ollut tapahtunut (en esimerkiksi kävele päin ovia), mutta hyvä se on tarkistuttaa silloin tällöin.

En osannut aluksi päättää varsinaisten lasien kehyksiä, joten optikko kehotti teettämään kakkossuosikeistani aurinkolasit. Kätevää. Näin tehtiin ja olen enemmän kuin tyytyväinen!

"Salinjälkeinen vähemmän freesi kuvattava, mutta en malttanut odottaa lasien kokeilua;)"

Nuo "varsinaiset" lasit ovat itseasiassa päätetyöskentelyä ja lukemista varten ja ne ovat rajattomat moniteholasit (!). Luulin, että moniteholinssejä määrätään vain ikäihmisille mutta optikko helpotti sillä sekunnilla iskenyttä ikäkriisiäni kertomalla määränneensä jo 9-vuotiaalle lapsellekin sellaiset! Huh, tuo tieto helpotti;) halusin nimenomaan muoviset kehykset, jotta voin tarvittaessa nostaa lasit otsalle. Aikaisempien lasieni metalliosat nimittäin takertuivat tiukasti hiuksiin kiinni;/ Nyt olen niin tykästynyt uusiin laseihini, että toivon voivani pitää niitä koko ajan. No, pitää vain lukea ja olla tietokoneella koko ajan, problem solved!

Kommentit

Suositut tekstit