Flunssaoivalluksia dieetistä ja kehonkoostumuksesta

Yksi suuri oivallus tuli taannoin flunssavoivottelujen lomassa kun selailin pitkästä aikaa Kaisa Jaakkolan Hormonidieettikirjaa: kainaloläskini ovat sulaneet (suhteessa) noudattamani proteiinivoittoisen dieetin ansiosta;)!!! Jihaaa! Tuo alue on aina vaivannut minua sillä vaikka olisin ollut miten hoikassa kunnossa, tuntui, että kainaloissa oli aina "ylimääräistä". Lapsuuden uimaharrastus oli vaivaannuttava tuosta syystä (altaan ulkopuolella) puhumattakaan teini-iän uimarantareissuista.

Jaakkolan kirjan mukaan tuohon alueeseen vaikuttaa eniten kehon aromatisaatio (testosteronin muuntuminen aromataasientsyymin avulla estradioliksi, joka on naisen kehon yleisin estrogeeni): "Liiallinen aromatisaatio voi heijastua kainalon sivun rasvan määrän kautta. Paksu ihopoimu voi olla viittaus siitä, että syöt liikaa hiilihydraatteja ja liian vähän proteiinia ja sinkkitasosi on liian matala."

Molempien raskauksien ensimmäisellä kolmanneksella tehtyjen sokerirasituskokeiden (tehdään mm. mikäli BMI on yli 25) perusteella kehoni insuliininkäsittelykyky (tavislogiikkaani, vai onko kyseessä kaksi eri asiaa?) on erinomainen, joten jäljelle jää hiilihydraatit! Tämä oivallus sai suupielet ylös ja hyvän mielen moneksi päiväksi;) Mahtavaa tunnistaa tällaisia muutoksia itsessään ja kropassaan!

Biosignature on kiinnostanut jo jonkin aikaa, mutta se on aika hintava. Pelkän kirjan lukemalla en minä ainakaan osaa elämääni muuttaa. Ehkä töihin palattuani käyn tuollaisessa monipuolisemmassa kehoanalyysissä, kun budjetti sen sallii.

Kommentit

Suositut tekstit