Sukellus luonnonkosmetiikkaan

Kävin noin kuukausi sitten ihonhoitokonsultaatiossa Jolien Helsingin Uudenmaankadun kivijalkamyymälässä. Joliella on myös kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin keskittyvä verkkomedia sekä luonnonkosmetiikan verkkokauppa.

Ihonhoitokonsultaation teki Katja Kokko, toinen Jolien voimanaisista. Katja on valmistunut kosmetologiksi vuonna 2002 ja meikkaaja-maskeeraajaksi vuonna 2003. Hän työskenteli Make Up Store-ammattilaismeikkisarjan parissa yli kuusi vuotta ennen kuin luonnonkosmetiikan maailma vei hänet mukanaan.

Olen ollut jo pidemmän aikaa kiinnostunut luonnonkosmetiikasta, mutta en ole uskaltanut lähteä "omin päin" kokeilemaan jotain sarjaa summanmutikassa. Siksi halusin ammattilaisen kommentit, lisää tietoa ja suositukset omalle ihotyypilleni sopivimmista tuotteista. Jolien ihonhoitokonsultaatio oli juuri tätä: sain vinkit oman ihotyyppini mukaiseen hoitoon sekä räätälöidyt tuotesuositukset Jolien laajasta valikoimasta. Konsultaatio kesti noin tunnin ja sinä aikana käytiin läpi mieltä askarruttavia asioita. Konsultaatio maksoi 80 euroa ja hintaan sisältyi 80 euron arvosta vapaavalintaisia tuotteita. (Ajanvaraukset info(a)jolie.fi tai 040-562 4843.)

Ammattilaisen kommentit
Olen vuosien varrella hoitanut ihoani vuoroin megasäntillisesti, vuoroin "miten-sattuu". Kasvohoidoissa käynnit voi laskea yhden käden sormin. Ihoni on ollut satunnaisia hormooninäppyjä lukuunottamatta ok. Olen aina rakastanut kosmetiikkaa ja luottanut merkkituotteisiin. Kaapit ovat pullollaan mm. Lancomea, Cliniqueta, Clarinsia, Dioria ja Estee Lauderia. Minulle on myyty sitä mitä olen halunnut ja varmaan välillä sitäkin, mitä markkinavoimat ovat halunneet minun ostavan;/

Iän myötä epäsäännölliset ihonhoitorutiinit ovat kuitenkin alkaneet kostautua: harakanvarpaat ovat ilmestyneet silmäkulmiin ja couperosa lisääntynyt viimeisen kahden vuoden aikana merkittävästi.

Katjan analyysi oli karu; olen hoitanut pintakuivaa couperoottista ihoani aivan liian kevyillä tuotteilla (pidän mm. geelityyppisistä voiteista). Sen lisäksi oli hämmentävää kuulla, että teen kaiken mahdollisen, mikä edistää couperosaa: pidän mausteisesta ruoasta, altistan ihoni vähän väliä kylmän&kuuman vaihteluille (siltä ei voi Suomessa välttyä, mutta olen esim. perheemme kovin saunoja, joka tykkää jäähdytellä ja mennä takaisin löylyihin), tuuli, viima ja pakkanen (menen lenkille keli kuin keli), ja lista jatkuu...


Keskustelumme päätteeksi Katja suositteli minulle L'Atélier des Délices hoitolasarjaa ja sen Sensi-linjaa, joka on tarpeeksi hellävarainen ja hoitava iholleni.

Jolien sivuilla sarjaa kuvataan mm. näin: "Tässä ranskalaisessa, uuden ajan luonnonkosmetiikkasarjassa yhdistyy ennennäkemättömällä tavalla innovaatio ja äärimmäinen miellyttävyys. Tuotteiden valmistuksessa on käytetty uusinta luonnonkosmetiikan teknologiaa ja herkulliset pakkaukset sekä tuoksut kätkevät sisäänsä erittäin tekniset ja tehokkaat koostumukset. Aktiivisia luonnon raaka-aineita pursuavat tuotteet eivät ainoastaan tunnu miellyttäviltä vaan antavat myös nopeasti tuloksia."

Suurin ero aikaisempaan on puhdistusmaidon käyttäminen. Jostain syystä en ole koskaan oppinut käyttämään enkä pitänyt puhdistusmaidosta?! Nyt olen harjoitellut sitä kuukauden, eikä se nyt niin kauheaa olekaan ollut. Sen lisäksi käytössäni on kasvovesi, kosteusvoide ja iltaisin sen alle seerumi. Koko ihonhoitosarjan päivittäminen kerralla olisi tehnyt kotiäidin budjettiin liian ison loven, mutta sain naamiosta ja kuorinnasta kätevät testerit, joten voin kokeilla niitä myös.

Silmänympärysvoiteeksi minulle valittiin Patyka Biokaliftin silmänympärysvoide, joka on kehitetty vaativalle silmänympärysiholle. Minun tapauksessani iho tuolla alueella on läpikuultavan ohut, joten tämä luonnonkosmetiikan Ferrariksikin tituleerattu sarja on varmasti juuri voide paikallaan;)

Kuvaus Jolien verkkokaupassa:"Patykan voiteessa ainutlaatuinen yhdistelmä yli kymmentä aktiivista luonnon aktiiviainetta, joilla on ikääntymisen merkkejä ehkäisevät vaikutukset. Voide kirkastaa, laskee turvotusta, pehmentää, kiinteyttää ja toimii erinomaisena pohjana meikin alle. Väsymyksen merkit korjaantuvat ja silmänympärysiho hehkuu. Kamomillankukkavesi, ruiskaunokinkukkavesi ja tattariuute pehmentävät, rauhoittavat ja kirkastavat. Centella Asiatica, jota saadaan tislaamalla Gotu Kolasta nuorentaa silmänympärysihoa. Gotu Kola on perinteinen lääkeyrtti, jota käytetään Intiassa. Se stimuloi mikroverenkiertoa, vähentää turvotusta ja kirkastaa tummia silmänalusia sekä parantaa kollageenin muodostumista ja ihon elastisuutta. Kauran polysakkaridit ja Euroopan pyökkiuute kiinteyttävät ihoa."

Kuukauden kokemukset ovat positiiviset! Iho on hyvässä kunnossa ja tuotteet ovat supermiellyttävät käytössä;) jos vertaan hintoja aiemmin käyttämiini ihonhoitotuotteisiin, niin kokonaisuudessaan taidan päästä hieman halvemmalla luonnonkosmetiikan kanssa (johtuen pääosin kalliista Lancomen seerumeista, joita olen käyttänyt)! Kasvovesi ja puhdistusmaito ovat n. 25€ kpl, voide n. 40€, seerumi ja silmänympärysvoide n. 50€. Voiteet ja seerumit ovat erittäin riittoisia ja kestävät pitkään, puhdistusmaito ja kasvovesi kuluvat nopeammin.

Kommentit

Suositut tekstit