W 6 kk

William täytti puoli vuotta torstaina 21.3.! Onnea pikkuiseni!
Puolivuotissynttärit, miehen ja esikoisen toisen nimen nimipäivä ja meidän hääpäivämme sattuivat samalle viikolle, joten juhlistimme niitä kaikkia lauantaina täytekakun voimalla ja sunnuntaina lettukesteillä;)


Ryhmäneuvolakäynti
Puolivuotisneuvola on Espoossa ryhmäneuvolakäynti. Siinä max. 10 vauvaperhettä kokoontuu neuvolaan vaihtamaan kokemuksia ja kuulemaan ikäkauteen ja kehitykseen liittyvistä asioista.

Menin ryhmäneuvolatapaamiseen [edit: tapaaminen tänään, siksi synttäripostaus jälkijunassa] vähän pitkin hampain, kun olin naapurilta kuullut siitä aika negatiivisia kommentteja. Minusta käynti oli ihan ok. Mukavanoloisia äitejä (+yksi isä) ja viisi ihanan touhukasta vauvaa.

Ennen tuota ryhmäneuvolaa kävimme avoneuvolassa ( pari tuntia tiistaiaamuisin, jolloin voi käydä ilman ajanvarausta), jotta saimme strategiset mitat;)

William 6 kuukauden ja 5 päivän ikäisenä: 68,7 cm (66), 7945g (6980) ja pipo 42,6cm (41,4). Nyt oli käyrät kohdillaan ja tätsy totesikin, että hienosti kasvaa;)

6kk asiaa
W syö kasviksia, lihaa ja marjoja sekä hedelmiä. Lihojen aloituksen yhteydessä yritin mennä siitä, mistä aita on matalin ja ostin lihasoseet valmiina. Aluksi kaikki sujui hyvin, mutta parin päivän päästä tajusin, että vauva syö soseita vähemmän ja vähemmän ja tankkaa maitoa vastaavasti enemmän ja enemmän. Yötkin alkoivat olla aikamoista hulinaa, kun "iso" poika tankkasi maitoa vähän väliä... Lisäsin jäljellä oleviin valmissoseisiin omatekoista kasvissosetta ja johan alkoi ruoka taas maittaa;) huoh! Nyt teen kaikki kasvis- ja lihasoseet itse.

W kääntyy vain vasemman kylkensä kautta vatsalleen. Jos vasemman puolen blokkaa, niin kyllä oikean puolen käännöskin onnistuu, mutta poika ei tee sitä kuin pakotettuna. Varpaita kovasti ihmetellään ja sukkia revitään jalasta. Poika nostaa käsinojassa lantiota ylös, päivä päivältä korkeammalle. Viimeiset pari päivää on ollut jo selvää, kuka tekee tyylipuhtaimman hooverin tässä perheessä! Turhautuminen ja harmitus (=huuto) on kova, kun eteenpäin ei vielä pääse. Selällään ollessaan W potkii itseään ponnekkaasti ylöspäin (esim. sängyssä) ja vatsallaan ollessa kädet ja jalat harovat kaikkiin ilmansuuntiin tarmokkaasti. Välillä mittarimato on puskenut itseään jonkun matkaa taaksepäin;) pyörii vatsallan navan ympäri.

W tarttuu leluihin ja tavaroihin tarkasti ja jaksaa pidellä niitä hienosti. Välillä otteet ovat aika kovakouraiset, joten kovien esineiden kanssa pitää vahtia, ettei poika pamauta heilutellessaan niitä silmäkulmaan tmvst.Tuttia pyöritellään pinsettiotteessa hellästi.

Ruokapöydässä W istuu tomerasti lyhyet ruokailuhetket, mutta yksin esim. lattialla ei vielä kykene istumaan ilman tukea sillä ainoastaan hentoiset tukiheijasteet (esim. ottaa vastaan kädellä jos meinaa kellahtaa) ovat vasta tuloillaan.

Vauvauinti on sujunut paremmin kuin koskaan uskalsin toivoakaan! Siitä hetkestä kun menemme altaaseen kädet ja jalat käyvät  koko ajan;) Ihanan aktiivinen poika!


Kommentit

Suositut tekstit