W 5 kuukautta;)

Räpsyripsi ja pyöristyneet posket
W:n 5 kk neuvolakäynnin antimia..

Olemme viimeisten parin viikon aikana syöttäneet poikaa joka välissä (siltä se tuntuu), kuten edellisellä neuvolakäynnillä saimme ohjeeksi. Tarkoitus siis saada viisi syöttökertaa joka päivälle. Pääsääntöisesti W syö neljä kertaa päivässä, joskus saamme viidennenkin aterian vielä ujutettua mukaan.

Painoa 19 päivässä olikin tullut ruhtinaalliset 710g ja pituuttakin poika oli hujahtanut 1,8cm! Huh huh! No, nyt oli neuvolan käyrät kunnossa ja nousujohteiset!

Strategiset mitat (syntymästä/edellisestä käynnistä) pituus 66cm (+15/+1,8), paino 6980g (+3695/+710), päänympärys 44cm (+9cm).

Tällä viikolla opetellaankin sitten keittämään kanaa ja W pääseen maistelemaan lihaa ensimmäistä kertaa! Jee!

Viiden kuukauden ikäisenä...
Tähän ikään mennessä on jo ensimmäinen kunnon flunssa sairastettu ja sen jälkitautina tuli molempiin korviin korvatulehdus, joten ensimmäinen antibioottikuurikin on jo syöty. Antibiooteista ei tullut onneksi mitään vatsa- tai muita oireita. Käytössämme olevat Rela D-tipat auttoivat siis.

Moni kyseli meiltä vauvan korvatulehduksen oireista. Meillä homma meni niin, että parin päivän flunssan jälkeen vauvalle nousi päiväksi reilun 38C kuume (joka laski seuraavaan päivään) ja poika haroi korviaan todella voimakkaasti. Toisessa oli jopa pieniä haavoja;( Toki hän oli myös hyvin itkuinen, mutta sekin "oire" sopii yhtälailla väsyneeseen ja nuhaiseen lapseen... Poika söi koko ajan hyvin (ruokahaluttomuus on yksi korvatulehduksen oire). Vaikka kuumekin laski, päätimme kuitenkin käydä lääkärissä, ja hyvä niin, kun nuo korvatulehdukset sieltä sitten löytyivät!

Tämän viikon lopulla käymme vielä jälkitarkastuksessa. Toivottavasti korvat olisivat nyt puhtaat. Pääsisimme myös aloittamaan vauvauinnin maaliskuun alussa, kun pöpöt nyt vaan pysyisivät meistä kaukana!

Liikkuminen
W kääntyy vasemmalle kyljelleen ja siitä vatsalleen.  Poika jaksaa olla masullaan pitkiäkin aikoja, nousee kyynärnojaan ja kokonaan käsiensä varaan. Oikealle puolelle hän toistaiseksi vain heijaa kyljelleen, muttei käänny vielä sitä kautta vatsalleen. Vatsalta selälle on käännytty vain joitain kertoja, nekin vahingossa säikähtäen.

Poitsu myös liikkuu napansa ympäri kun hänen antaa rauhassa puuhastella lattialla.

Tänään laitoimme pojan lattialle, sillä näytti ihan siltä, että hän lähtisi kohta liikkeelle, mutta karvalankamatto on esteenä. Poika sätki käsillään ja jaloillaan aivan onnessaan erilaisella alustalla. Näitä harjoituksia pitää tehdä tästä eteenpäin päivittäin;) Harmi, kun lattia on niin kylmä..

Nukkuminen
Ennen sairastelua yöunet saattoivat alkaa 22-23 ja kestää aamuun n. 7.30 saakka! Flunssa mokoma sai tähän takapakkia, sillä tukkoisaa nenää auottiin useitakin kertoja yössä ja W nukkui äipän sylissä pidempiä pätkiä, jotta sai olla riittävän pystyasennossa, joka helpotti nuhaista oloa.

Nyt poika on päättänyt nukkua päivisin ja valvoa öisin;(( Millähän sen rytmin saisi taas normaaliin? Vielä kun on hiihtoloma, niin ei ole ihan niin rutiinimaista arkea muutenkaan...!

Viime viikolla W heräsi alkuillasta ja jotenkin unentokkurassa tarttui molemmin käsin kehdon pinnasuojan reunaan ja pungersi itsensä siitä istumaan! HUI! Tuskin siis on meillä enää kovin montaa yötä kehdossa;( Jo etukäteen harmittaa, sillä siinä on ollut pienokaisen niin ihanaa nukkua! No, ehkä tämä on taas kategoriassa asioita, jotka surettavat äitiä enemmän kuin lasta;)

Kunhan yöt taas normalisoituvat, niin siirrymme kokonaan pinnasänkyyn. Nyt kun on sairastelun vuoksi ollut repaleisia öitä, niin on ollut helppoa majoittua sohvalle kehdon viereen ja hoitaa lasta muun perheen häiriintymättä..

Kommentit

Suositut tekstit