Ajatus sunnuntailleNäin se vain on. Elämässä on asioita joihin emme voi vaikuttaa ja/tai joista emme voi päättää. Niiden murehtiminen ja vatvominen on turhaa. Ne kuluttavat turhaan energiamme ja voimavaramme, murehtimalla kun mikään ei muutu paremmaksi!

Helpommin sanottu kuin tehty. Joskus jostain syystä oikein pidämme kiinni tuollaisesta "tunnesyöpöstä" kun olemme niin tottuneet siihen tai siihen liittyy joku muisto, josta emme halua päästää irti esim. pelätessämme unohtavamme sen.

Päästämällä irti tällaisistä asioista vapautamme energiaa asioille, jotka ovat meille tärkeitä; joihin voimme vaikuttaa ja joista voimme itse päättää! Tästä taas syntyy positiivinen kierre, omaan elämään vaikuttamisen ja onnistumisen tunne, ilo, joka siivittää meitä eteenpäin.

Sen sijaan, että murehdit jotain asiaa mieti siis: voinko vaikuttaa tai päättää asiasta/tilanteesta? Jos vastauksesi on... Ei: päästä siitä irti; hyväksy se ja toimi siinä tilanteessa parhaalla mahdollisella tavalla. Kyllä: miten voit vaikuttaa tai päätökselläsi selventää tilannetta? Suunnittele ja toteuta suunnitelmasi.

Kommentit

Suositut tekstit