Matka alkaa

Nyt on saavutettu pohjakosketus ja tästä alkaa matkani kohti tavoitepainoani, joka on 25 kiloa kevyempi kuin nykyinen olemukseni. Ensimmäinen päivä sujui oikein mallikkaasti; kaapit on nyt lastattu vihanneksilla ja hedelmillä;) ... ja rahkalla,)!

En tule julkaisemaan tilannetta valaisevia bikinikuvia, tai mitään muitakaan kokovartalokuvia. Niistä kehitys olisi toki helposti nähtävissä. Bikinikuvien sijaan julkaisen raakaa dataa: senttimetrejä, kilogrammoja, treeniohjelmaa ja sen toteutumisen seurantaa!

En ole tällä hetkellä minkään salin jäsen enkä toistaiseksi ole suunnitellut käyttäväni PT-palveluja. Tämä saattaa tietenkin muuttua matkan varrella, mutta alustavasti tällä ajatuksella mennään. Kerron suunnittelemastani harjoitusohjelmasta ja ruokavalioon liittyvistä viilauksista eri postauksessa.

Näin alkuun ajattelin listata ja kertoa käyttämistäni työkaluista ja apuvälineistä, jotka itse olen havainnut hyviksi motivaattoreiksi ja apureiksi.

Olisi kiva kuulla, mitä sinä hyödynnät harjoittelussasi tai painonpudotuksessasi? Jos tiedossasi on esimerkiksi sivusto, jolla on huippuhyvää tietoa, olisi mahtavaa, jos kertoisit siitä kommenttikentässä!

Ilmaisia
Harjoittelun seurantaan käy mainiosti esimerkiksi ilmainen HeiaHeia - sivusto. Sinne voi luoda nopeasti oman tilin tai käyttää kirjautumiseen Facebook-profiiliaan.

HeiaHeia:ssa saa helposti visualisoitua harjoittelunsa; määrät, lajit, jne. Tämä on erityisen tärkeää siinä vaiheessa, jos/kun motivaatioon tulee notkahdus. Se että näkee miten paljon on jo tehnyt tavoitteensa eteen auttaa jatkamaan projektia eteenpäin! Sen lisäksi HeiaHeia:ssa voi kuulua erilaisiin ryhmiin sekä kommentoida ja kannustaa ystäviä heidän harjoittelussaan.

Erilaisia harjoitteluohjelmia löytyy netistä kun vain jaksaa vähän googletella ja käydä niitä läpi. Itse olen löytänyt hyvää tietoa ja erityisesti juoksuohjelmia mm. KuntoPlus-lehden sivuilta. Tässä esimerkki: 5 km juoksuohjelma .

Ticker;) Hakusanoilla weight loss ticker löytyy lukemattomia sivustoja netissä, joilla tickerin tekeminen on helppoa ja ilmaista. Itse olen käyttänyt tickerfactory.comin tickereitä vaikka ne eivät ehkä hienoimpia olekaan, mutta tickerin luominen ja päivittäminen matkan varrella on helppoa. Niin, miksi ticker? Ticker on yksi vaihtoehto seurannan ja edistymisen visualisointiin jota voi käyttää esimerkiksi blogissa tai fb:ssä.

Jatkossa päivitän tämän tickerin kerran viikossa tiistaisin ja se tulee komeilemaan "superdieetti" -tunnisteella varustettujen postausten lopussa.

Maksullisia tai vaatii jotain hankintoja
Itselläni on käytössä Suunnon sykemittari t6d running pack. Juoksuharrastajalle tarkoitettuun pakettiin kuuluu sykemittarin lisäksi myös footpod, jolla mitataan matkaa. Suunnon sykemittareiden käyttäjät voivat siirtää mittaristaan kaikki harjoittelutiedot netissä pyörivään Movescountiin.

Itseäni sykemittarin kanssa harjoittelu kiinnostaa, sillä teen helposti (no, tunnustettakoon, että myös mittarin kanssa) liian kovalla teholla treeniä. Sykemittarilla saamani tiedon avulla voin helposti seurata ja varmistaa, että harjoitteluni sisältää niin peruskuntoa kohottavaa kuin kestävyyttäkin kehittävää harjoittelua (näistä lisää myöhemmin).

Treenimusiikki on yksin puurtajalle tärkeä elementti, ainakin minä olen huomannut sen parantavan mieltä ja harjoitusta;) Tänä päivänä jokaisella on esim. puhelin tai iPod, johon voi ladata lempimusiikkiaan ja treenimusaa.

Hurahduttuani juoksemiseen löysin www.motiontraxx.com -sivuston, jolta voi ladata ilmaiseksi erilaisia juoksuohjelmia (mm. pituus, tempo, matka vaihtelevat). Esimerkiksi intervalliohjelmat on suunniteltu urheiluammattilaisten kanssa ja musiikista vastaa DJ. Näiden ohjelmien pointti ei ole "viimeisimmät hitit" vaan täsmälleen oikea biitti, mikä auttaa harjoittelussa valtavasti!! Sen lisäksi mainitsemieni intervalliohjelmien hyöty on myös siinä, että musiikin lomasta sinulle sanotaan ohjatusti "walk", "run", jne. Eli talvipakkasessa ei tarvitse vilkuilla kellosta onko 30 sekunnin juoksu nyt tullut täyteen vai ei;)

Sivustolta löytyy myös muihin lajeihin suunniteltuja ohjelmia.

Treeni-DVD:t
Netistä löytyy esim. youtubesta ilmaisia jumppaohjelmia (mm. My trainer BOB;), mutta niiden lisäksi kotona pakertava voi hakea potkua jumppa-DVD:stä.

Aloitan osana kotiharjoitteluani Jillian Michaelsin 30 Day Shred:llä, joka on osa neljän DVD:n settiä (ks. alla). DVD sisältää kolmen eri tason harjoitusohjelmia, jotka ovat n. 20-30 minuutin pituisia. Ajattelin yhdistää sen esim. vaunulenkkiin tai sitten tehdä päivänä, jolloin on huono keli tai tuntuu, että vauva nukkuu vain lyhyitä torkkuja.

Jillian oli helppo valinta, sillä hän on yksi suosikeistani. Olen kuunnellut myös hänen podcastejaan (ilmaisia) iTunesissa. Jillian on tunnettu mm. Amerikan Suurin pudottaja -ohjelmasta.

Boxi (18£) sisältää reilut neljä tuntia eri tasoisia kotijumppia:
- 30 Day Shred
- No More Trouble Zones
- Banish Fat, Boost Your Metabolism
- 6 Week Six-Pack (lupaavaa;)

Kommentit

Suositut tekstit