Läpi tuulen ja tuiskun...

Sisäänajovaihe
Ensimmäiset kaksi viikkoa on terveellisemmän elämäntavan sisäänajoa. Pannassa ovat karkit, sipsit, limsat ja muut herkut, leipä (paitsi näkkäri) ja alkoholi (en imetä enää). Pyrin myös kohtuuteen pastan, riisin ja perunan kanssa. Perunaa en juurikaan ranskalaisia ja perunamuussia lukuunottamatta syö, sitä kun oli lapsuudenkodissani joka ruoan kanssa, joten loppuelämäkseni on yliannostus taattu;) Ruokavalioni kaipaa myös lisää kasviksia, hedelmiä ja marjoja sekä proteiineja. Vanhasta kokemuksesta tiedän, että jo parin päivän jälkeen sokerinhimo ja mieliteot helpottavat, kahden viikon jälkeen keho ja mieli on jo tottunut uuteen tyyliin!

Aloitan säännöllisen liikunnan maltillisesti, lyhyin vaunukävelylenkein. Uskon, että yksi pahimpia virheitä, mitä liikuntaa (uudelleen) aloitteleva voi tehdä on tehdä liian rankkoja harjoituksia alussa. Siihen olen itsekin vuosien varrella sortunut, useammin kuin kerran. Sillä tavalla saa vain itsensä kipeäksi ja motivaation lopahtamaan alkuunsa. Nyt yritän siis malttaa mieleni ja aloittaa rauhallisesti, enkä kuvittelekaan, että samantien juoksen 10km huippuajalla;)

Kokeiluja ja joustoa
Oma osansa paletissa on myös sopivien rutiinien kehittely vauvan ja muun perheen kanssa, jotta lenkit tai kotijumppa istuvat luontevasti elämäämme. Välillä tuntuu, että vauvan kanssa jokainen päivä on erilainen, joten nyt kokeillaan mikä toimii meillä ja mikä käytännössä ei. Ravintoon liittyen pelkkä ruoka-aineisiin tuijottaminen ei riitä. Itselleni yksi suurimmista haasteista vauva-arjessa on ruoka-aikojen säännöllisyys ja se, että yleensäkin syön kunnon ruokaa! Tähän mennessä olen saanut itseni kiinni liian monena päivänä siitä, että olen vain juonut kahvia ja mutustellut leipää;(

Kasarihitit soi ja räntää tuiskutti
Eilispäivän saavutuksiin voi laskea herkuista erossa pysymisen sekä keliolosuhteiden uhmaamisen;) Naapurin rouva totesi rappukäytävässä törmätessämme, että onneksi oli vaunut niin hän oli pysynyt pystyssä liukkailla teillä! Lenkille lähtiessäni pistinkin Icebugit jalkaan eikä ollut koko matkalla mitään ongelmaa, ei edes läheltä piti -tilannetta;) Suosittelen lämpimästi! Nollakeli, tuuli ja räntäsade vauhdittivat askelta kasarihittien lisäksi;)

Koska olen innokas erilaisten gadgettien kanssa puuhastelija otin tietysti mukaan myös sykemittarini. Homma toimi hyvin siihen saakka kunnes pääsin kotiin ja yritin muistella, miten kaikki taas toimikaan... Tämän päivän lenkki näkyi aluksi avoimena harjoituksena mittarissa, mutta logitietoja en saanut ulos lainkaan;( on sellainen "urheilulaboratorio ranteessa" että pitänee mennä perehdytyskurssille muistaakseen miten se toimii... Tyhjensin nyt vanhat harjoitukset logitiedoista ja elän toivossa, että sykemittari oli jotenkin sekaisin vuodenvaihteesta tai jotain.. Mikäli huominen harjoitus ei näy logissa niin soitan Suunnolle suoraan, sillä heidän nettisivuiltaan enkä googlettamalla ainakaan löytänyt ratkaisua ongelmaan;(

Kommentit

Suositut tekstit