Ensimmäisen viikon saldoa

Ensimmäinen viikko sujui oikeastaan odotettua mukavammin. Perhe palasi arkeen maanantaina pitkän loman jälkeen ja vauvan kanssakin päivärytmi alkoi jo alkuviikosta muotoutua luontevasti.

Nyt heti kättelyssä muistutan kaikkia arvonnasta! Sinulla on aikaa osallistua 21.1.2013 saakka!! Lue lisää>>

Normipäivä
Aamulla 7 jälkeen herätys, esikoiselle aamupala, esikoisen herätys, vauvan syöttäminen, oma aamukahvi (jos ehtii;), esikoisen patistaminen pukemaan, vauvan ja itsen pukeminen, auton kaivaminen kinoksesta, esikoinen eskariin. Mikäli eskarireissulta palatessamme näyttää siltä, että vauva jatkaa uniaan, siirrän vain poitsun autosta vaunuihin ja lähden samantien lenkille. Jos ei, niin sitten tulemme kotiin, syömme soseita ja juomme maitoa ja seurustelemme siihen saakka kunnes uni alkaa kutsua uudelleen. Siinä vaiheessa on sitten se toinen lenkille lähdön mahdollisuus;)

Iltapäivällä 14.30 maissa pakkaudumme taas autoon ja lähdemme hakemaan esikoista eskarista. Viikon mittaan eri päiville mahtuu erilaista touhua, mutta ennen eskaria voimme vielä ehtiä mammatreffeille, hoidella yleisiä asioita tai käydä kaupassa. Tällaista tämä äitiys"loma" on;)

Ensimmäisen viikon liikuntasaldo:

Hyvillä mielin olin liikkeellä ja vaikka aina ei olisi niin huvittanutkaan, oli lenkin jälkeen hyvä fiilis! Pakkasta, lunta ja viimaa viime viikolla riitti, mutta niistä selvittiin;) Yläselkä on vähän jumissa vaunujen kanssa lumisilla teillä lykkimisestä (pitää muistaa lukita etupyörät jatkossa, ehkä se auttaa?) ja jalkapohjiin sattuu! Siis sinne "holvikaareen", vai mikä se nyt on.. Luulen, että jalkani on painonnousun ja raskauden ansiosta taas painunut kaaren osalta alaspäin (huom! erittäin epätieteellistä tekstiä nyt..;). Tänään laitoinkin Icebugeihin Footbalancen pohjalliset, toivottavasti ne auttaisivat pian!!

Tulevien viikkojen liikuntaresepti
Pari ensimmäistä viikkoa totuttelen pistämään itseni liikkeelle. Sitten alan noudattelemaan tarkemmin toissakeväänä Teskun kuntotestin perusteella saamaani liikuntareseptiä. Kuntotestin tulosten perusteella määriteltiin myös minulle sopivat, kuntoa kohottavat, sykerajat. Vaikka aikaa on kulunutkin, näyttäisi tämä liikuntaresepti ihan toimivalta!

Viikkoon tulisi mahduttaa 5-6 liikuntakertaa. Ne jakautuvat aerobista peruskestävyyttä, vauhtikestävyyttä ja maksimikestävyyttä kehittäviin harjoitteisiin. Avataanpa tätä vähän...

Aerobinen peruskestävyys 
- aerobinen kynnys l. peruskunto, ihmisen elimistön kyky työskennellä puhtaasti aerobisella (=hapellisella) tasolla, ts. tehdä työtä väsymättä.
- Hyvin kevyet liikuntasuoritukset, kesto 45-60 min., 3-4 krt/vko, joista yksi yli 2h
- Tämä liikuntataso rakentaa, huoltaa ja tasapainottaa elimistöä sekä poistaa väsymystä. Näihin harjoituksiin on hyvä liittää venyttelyt.
- Liikuntamuodot: kävely, sauvakävely, hölkkä, juoksu, sunnistus, uinti, vesijuoksu, pyöräily, hiihto, soutu, melonta, retkeily, vaellus, yms.
=> Minun ohjelmani: vaunukävelylenkkejä n. 3 krt/vkossa.

Aerobinen vauhtikestävyys
- anaerobinen kynnys (="maratonkunto") eli PPPP raja kertoo elimistömme kyvystä vastustaa väsymystä. Harjoituksen vaikutuksesta elimistömme oppii eliminoimaan syntyvää maitohappoa.
- Rennot ja reippaat liikuntasuoritukset. Kesto 30-45 min, määrä 1-2 /vko.
- Harjoitus on aina kuormittava. Näihin harjoituksiin voidaan liittää kaikki lihaskuntoharjoitukset 1-2xvko.
- Liikuntamuodot: sauvakävely/-rinne, hölkkä, juoksu, suunnistus, pyöräily, hiihto, luistelu, soutu, soutuspinning, kuntopiiri, aerobic, ym. jumppatuokiot sekä monet pallopelit.
=> Minun ohjelmani: kotijumppa/luistelu/hölkkä (kunhan paino tippuu ja kunto paranee) 1-2/vkossa.

Aerobinen maksimikestävyys
- maksimaalinen hapenottokyky kertoo ihmisen sydämen, hengityksen- ja verenkiertoelimistön maksimaalisesta toimintakyvystä.
- Lujat ja kilpailunomaiset liikuntasuoritukset 15-20 min. Määrä 1/2-4 vkossa.
- Liikuntamuodot:  sauvarinne, hölkkä, juoksu, suunnistus, pyöräily, spinning, hiihto, luistelu, soutuspining, aerobic, ym. jumppatuokiot sekä useat pallopelit.
=> Minun ohjelmani: juoksu 1/kk.

Huomenna sitten painotickerin päivitys ja ruoka-asiaa...

Kommentit

  1. Noihin jalkaholvi vaivoihin sain jalkahoidossa vinkin, että pyörittelee pientä superpalloa tms jalanpohjan alla.

    VastaaPoista
  2. Hei Hippo! Kyllä, tuosta on varmasti apua! Jo raskausaikana mun olisi pitänyt tehdä joitain harjoitteita, jotka olisivat tukeneet jalkaholvia lisäpainon tuomia ongelmia vastaan. Yksi tällainen harjoite on esim. että "kerää" varpailla pitkän kylpypyyhkeen jalan alle, pala palalta *molemmat jalat*. No, koskaanhan ei ole liian myöhäistä aloittaa;) ehkä jo huomenna!!! nyt muuten noiden pohjallisten ansiosta kipu on helpottanut, HUH!!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kommentteja? Kokemuksia? Puolesta? Vastaan?

Suositut tekstit