Testissä Lodger shelter fleece

Isännän palattua isyyslomalta töihin alkoi meillä ankea arki: esikoisen kouluun kuljetukset vauvan kanssa.

kuva: www.lodger.com
Jo raskausaikana hommasin syksyn vauva-autoilua uumoillen Lodgerin Shelter Fleece -kantopussin, joka on monikäyttöinen. Sillä lasta voi kantaa vastasyntyneestä alkaen edessä, isompaa lasta lantiolla sekä käyttää lämpöpussina turvakaukalossa. Turvakaukaloa varten pussissa on reikä alhaalla, mutta käsien turvavyöt laitetaan kiinni pussin päältä, eli ne eivät mene pussin sisällä.

Ajattelin, että kun esikkoa pitää päivittäin viedä ja hakea vauvan kanssa autolla, niin turvakaukalon tai vauvan kantamisen (eritoten jäiden / lumen tultua) sijaan voisin näpsäkästi sujauttaa pojan pussiin laittaa siinä kaukaloon ja napata kantoon. Aiempaa kokemusta kantopusseista tai -repuista minulla ei vielä tuossa vaiheessa ollut, kantoliinasta en esikoisen aikana innostunut.

Idea ainakin kuulosti hyvältä, mutta toimiko todellisuudessa?
Vauva oli helppo laittaa shelterissä istuimeen. Loppusyksyn viileilläkin keleillä kevyt vaatetus riitti fleece-vuorisen kantopussin kanssa. Vähän totuttelua vaati se, että vauvan kädet jäävät pussin sisälle. Itse ainakin tarkistin moneen kertaan, etteivät kädet ole turvavöiden alla puristuksissa.


Eskarin pihaan saavuttuamme huomasin, että koska autossamme on isofix-kiinnitys turvakaukalolle, ei käteni mahtunut kaukalon ja istuimen väliin kunnolla löysäämään vauvan turvavöitä. Avatakseni turvavyöt jouduin siis irrottamaan istuimen ja kääntämään sen poikittain isofix-systeemin päälle mikä oli varsin hutera paikka istuimelle. Kun olin saanut turvavyöt auki pääsin klikkaamaan kantohihnan kiinni ja sujauttamaan sen olkapääni yli. Myönnettäköön, että oli vähän pettynyt olo kun homma ei sujunut mielestäni niin helposti kuin olin ajatellut...

Matkalla nukahtanut vauva ei kuitenkaan herännyt missään vaiheessa ja kantaminen shelterillä oli miellyttävää sekä lapselle että kantajalle;)

Johtuiko tuosta "pettymyksestä" vai mistä, mutta koin tuon istuimen pyörittelyn autossa hankalalta. Parina päivänä jaksoin tuota showta mutta sitten aloin "perinteisesti" kiikuttaa vauvaa kaukalossa autolta koululle ja takaisin vaikka kaukalo painaakin kasvavan vauvan kanssa jonkun verran. Nyt, noin kuukauden jälkeen, olen uudelleen lämmennyt shelterille ja alkanut pikkuhiljaa käyttää sitä kauppa- ja eskarista noutoreissuilla.

Kommentit

Suositut tekstit