Arjesta juhlaa ja valmistautumista kastejuhlaan

Olen lapsen syntymäpäivien ja erilaisten perhejuhlien myötä innostunut leipomisesta todenteolla. Useimmiten tarvikkeiden tai ajanpuutteen vuoksi olen tyytynyt lapsen syntymäpäivillä hifistelemään erilaisten kakkupohjien ja täytteiden kanssa ja käyttänyt valmiita kakkukuvia, jotka ovat olleet niin syntymäpäiväsankarin kuin kavereidenkin mieleen. Kakkukuviin voi tutustua esim. Bake and Partyssa Herttoniemessä, tai ne voi myös kätevästi tilata nettipuodin kautta.

Joskus sitä jää koukkuun netistä löytyviin leivonta- ja ruoanlaittoblogeihin! Kesän aikana tutkailin netissä ihania reseptejä syksyn syntymäpäiviä ja tulokkaan ristiäisiä varten.
- Ihana ristiäiskakkumalli ja ohje Kaikki äitini reseptit-blogissa: http://kaikkiaitinireseptit.blogspot.fi/2011/03/ristiaaskaakku-ja-koristeet.html
- tennariohje ristiäiskakkuun http://ebetys.com/blog/2681233/tennariohje/
- Kinuskikissan blogista löytyy jokaiselle jotakin!
- hyviä videotutoriaaleja löytyy mm. Livillä meneillään olevan Ullan Unelmakakku-sivuilta!

Viime syksynä tein elämäni ensimmäisen kerran 2 voileipäkakkua esikon syntymäpäiville kun kummit ja isovanhemmat tulivat kaffettelemaan. Olen aina ajatellut, että voileipäkakut ovat jotenkin mystisen hankalia, mutta mitä vielä - helposti hyvää ja juhlavaa tarjottavaa kahvipöytään!

Kastejuhlan tarjoilut
Ensi viikonloppuna isänpäivän lisäksi meillä juhlitaan kuopuksemme ristiäisiä. Nimen saimme miehen kanssa vihdoin ja viimein päätettyä;) Kastejuhla pidetään lähellämme sijaitsevassa Leppävaaran kirkossa ja kahvitilaisuus kirkon yhteydessä olevassa takkahuoneessa. Kirkon tilat ovat kätevät; sieltä löytyy täysin varusteltu keittiö astioineen ja saamme sitä kautta myös pöytäliinat tarpeen mukaan.

Tarjoiluiksi olen suunnitellut seuraavaa:
- täytekakku, kinuski (tilattu,vähälaktoosinen). Kakkuun hain bake and partystä tällaisen koristeen.
- kuivakakku (äitini tekee)
- macarons (gluteenittomia, laktoosittomia)
- piparminttumuffinsseja (gluteenittomia, laktoosittomia)
- perinteinen pullapitko (kaupan)
- juustokakku
- joitain keksejä, joihin mahdollista kirjoittaa vauvan etunimen alkukirjain (kaupan)
- liha- ja kasvisvoileipäkakut sekä rueskalohirullia (vähälaktoosinen)

Olenkin jo etukäteen ilmoittanut miehelleni, että lauantai menee käytännössä leipomiseen ja valmisteluihin;)

Eniten odotan noiden macaronsien tekemistä! Olen jo varmaan vuoden sitä suunnitellut, mutta nyt vasta saan aikaiseksi. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.. kova luotto minulla on onnistumiseen, kun suoraan juhlatarjoiltavaksi niitä "harjoittelen";D Pitäkää peukkuja!

Kommentit

 1. Kastejuhlastanne Leppävaaran kirkossa on jo hetken aikaa, mutta kysyisin, muistatko kuinka pitkäksi aikaa kirkon + salin sai käyttöön? Riittikö hyvin valmistautumiseen + juhliin?
  Kyselee Simi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy todeta, että en kyllä muista mitään noista käytännönjärjestelyistä;) sen verran tulee mieleen, että kaikki sujui hienosti ja toimi mainiosti! Kiirettä meillä ei ollut missään vaiheessa ja mielikuvani on, että seurakunnan puolelta järjestelyissä oltiin joustavia ja avuliaita.

   Poista

Lähetä kommentti

Kommentteja? Kokemuksia? Puolesta? Vastaan?

Suositut tekstit