Särkänniemeen, Särkänniemeen;)

Aika vierähtää niiiiiiin kovin nopsaan, enkä ole saanut postattua lupaamiani kuvia ja kertomuksia kesäreissuistamme. Puolustuksekseni sanottakoon, että olemme tien päältä kotiin palattuamme keskittyneet uuden kodin etsimiseen ja autojen koeajoon - niistäkin saa kokopäiväisen työn, uskokaa pois!

Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.. Tässä tulee Kesäreissu, osa 1: Särkänniemi;)

Särkänniemen elämyspuisto on ollut joka kesäinen kohde viimeiset kolme vuotta: hotelliyöpyminen + rannekkeet ja menox. Niin teimme tänäkin vuonna, tosin minä en hommannut etukäteen ranneketta, kun ajattelin, että en kuitenkaan mahdu mihinkään laitteeseen;) toim.huom. olen perheemme hurjapää, joka rakastaa kaikkia kovaa ja korkealta meneviä kieputtimia;) ehkä ensi kesänä! Sitäpä vain en huomioinut, että Särkänniemeen päästäkseen on ostettava kuitenkin 10€ aluelippu, jota ei voinut ostaa hotellista etukäteen. Nooooh, siitäpä sitten jäin jonottelemaan tämän jonon hännille, kun miesväki suunnisti alueelle:
Jono alueelle 18.7. noin 20 minuuttia elämyspuiston avautumisen jälkeen!  
Eli, suosittelen lämpimästi hommaamaan aina kun mahdollista KAIKKI tarvittavat liput etukäteen - kaikille perheenjäsenille,) Jonotussysteemi oli jotenkin toimimaton, verrattuna esim. Linnanmäkeen. Kuvassa näkyvän katoksen alla oli useita lippupisteitä, mutta huomasimme niiden ammottavan asiakkaista tyhjinä kävellessämme lipunmyynnin ohi miesväen haettua minullekin lipun sisäpuolelta... (fiksut miehet pelastivat tilanteen eli en siis joutunutkaan jonottamaan!)

Angry Birds Land
Suurin odotusarvo kohdistui ehdottomasti Angry Birds Landiin, jota esikoinen oli odottanut kuin kuuta nousevaa jo piiiiiiitkääääään..;)
kuva: sarkanniemi.fi
Angry Birds Landistä löytyy kaksi uutta laitetta: Majakka sekä Angry Birds Ride. Angry Birds Ride sopii koko perheelle ja laitteen vaunut ovat pelistä tuttuja punaisia lintuja. Linnut pompsahtelevat yllättävästi ja laite sopii myös perheen pienimmille.
Hurjempi tuttavuus on Majakka joka nousee korkealle Särkänniemen yläpuolelle. Maisemat ovatkin huikeat joka suuntaan. Vaunun pomputus tuntuu hauskasti vatsanpohjassa!


Ehdoton suosikki löytyi alueen keskeltä: Lappset Group Oy:n rakentama Angry Birds Seikkailurata (ilmainen!). Esikko olisi voinut viettää siellä koko päivän! Se todellakin osui ja upposi! Sieltä löytyi tunneleita, portaita, liukumäkiä ja salaisia kulkureittejä joka suuntaan. Kaikkea, mitä 5-v. voi vain toivoa!
'

Mielestäni osa seikkailuradasta on hurja ja liian vaikea pienille, mutta yli 4v. saavat siitä jo paljon irti! Mieheni mm. todisti sitä, kun joku pieni tyttö oli pudota mätkähtänyt noin 1.5 metristä alas (olisin saanut p..kahalvauksen, jos olisin tuon nähnyt), hetken istunut paikoillaan ja sitten jatkanut juoksemista ja kiipeilyä.. Alueen alusta on urheilukentiltäkin tuttua pehmeää materiaalia (?), mutta kyllä tuollainen pudotus nyt varmaan on jossain tuntunut? Me yritimme maasta käsin seurata ja pysyä korkealla tunneleissa seikkailevan pojanviikarin perässä välttyäksemme päivystyskeikalta!

Lisäksi alueelta löytyi tietenkin Angry Birds Shop josta löytyi kaikkea mahdollista ja mahdotonta pehmoista karkkeihin ja limsoista eväslaatikoihin - kovaan hintaan. Mukaan tarttui Angry Birds Land Särkänniemi t-paita.

Perinteisistä huvipuistolaitteista esikko ei tänä vuonna oikein jaksanut jostain syystä innostua. Pari pikkulasten laitetta nousi kuitenkin suosikeiksi:

Kävimme myös Delfinaariossa ja lasten eläintarhassa (jossa myöskin seikkailurata oli paras juttu, eivät suinkaan eläimet..). Pojat kävivät rannekkeillaan myös akvaariossa sekä planetaariossa. Näsinneulassa kävimme porukalla ihailemassa maisemia.

Kommentit

Suositut tekstit