Luopumisia ja uuteen totuttelua

Eilen kirjoitimme kauppakirjat ja olemme virallisesti asunnottomia (ja asuntolainattomia - JEE!)! Kuusi ja puoli vuotta vierähti tässä ihanassa pikkukodissa. Tämä on ainoa koti, jonka esikoisemme tuntee.

Nyt onkin meneillään kiivas asunnon metsästys. Vielä reilu kuukausi sitten vuokra-asuntotilanne näytti hyvin lupaavalta, mutta nyt syksyä kohti asuntoja ei olekaan tarjolla vaikka päällään seisoisi! Yllätyksekseni myös isot vuokra-asunnot (4h ja isommat) ovat kiven alla.

Yksistään eilen kävimme miehen kanssa katsomassa kolmea myynnissä olevaa asuntoa sekä vietimme pari tuntia autokaupassa (autokin menee uusiksi!). Tällä viikolla olemme käyneet katsomassa paria "pommia", jotka paperilla näyttivät hyviltä, mutta asuntonäytössä ikävä kyllä joutui ennemmin keskittymään siihen, saako jalkojaan irti lattiasta ja miten ikinä asunnon saisi asuttavaan kuntoon. En ole maailman siistein ihminen, tavarat "unohtuvat" käsistä niille sijoilleen ja niin edelleen, mutta p...kaista ei kotonamme koskaan ole. Ihmettelen ihmisiä, jotka eivät pidä kodeistaan lainkaan huolta?! Ovissa on reikiä ja lommoja, lattiat notkuvat, saunan lauteet ovat mustuneet (!), seinät likaiset ja suttuiset.. Myyntiä varten ei tietenkään tarvitse tehdä remonttia, mutta siivota ja siistiä kyllä voisi? Näistä "asuntojärkytyksistä" toivuttuamme totesimmekin miehen kanssa, että ei ihme, että asuntomme 50-vuotta vanhassa talossa meni kaupaksi noin kuukaudessa. Taikasieni käteen kaikki asunnonmyyjät!

HUH! Onneksi on loma, tämä käy työstä;)


Hätävara pelastuksena?
Koska sopivaa omistus- tai vuokra-asuntoa ei tunnu löytyvän näyttää pelastukseksemme koituvan vuosia sitten "kaiken varalta" hommaamamme asumisoikeusnumero. Olemmekin tällä hetkellä hyvän (=pienen) numeron ansiosta ensimmäisinä kärkkymässä 4h+k+s+p asuntoa suht' läheltä nykyistä kotiamme! PEUKUT PYSTYYN, että ajoitus yms. menee nappiin! Tuon asunnon turvin voisimme rauhoittaa syksyn, päästä elämään kiinni mukavasti uuden tulokkaan kanssa ja etsiä rauhassa omaa unelmakotia.

Asumisoikeushan toimii siten, että asukas ostaa n. 15% asunnosta ja maksaa sen jälkeen vuokraa+vastiketta (alhaisempi, kuin vastaava vuokra vapailta markkinoilta). Kun asunnosta muuttaa pois, ilmoitamme vain lähtevämme eikä meidän tarvitse huolehtia asunnon myymisestä tai tulevaisuudesta ja asumisoikeusmaksu palautetaan tilillemme (+ mahd. indeksikorotus). Eli, rahat ovat turvassa joka tapauksessa.

Memory lane
Tässä otoksia "vanhasta" kodistamme. Kyseessä siis pieni kerrostalokolmio: 3h+k+p, 64m2, vuonna 1962 rakennetussa talossa. Huomatkaa lapsiperheelle tyypilliset puhtaat ja askeettiset pinnat ja lattiat;)
Olohuone
Olohuone


2. Makuuhuone
Keittiö, avautuu olohuoneeseen
1. Makuuhuone, josta käynti parvekkeelle.
1. Makuuhuone
Wc, kylpyhuone.
Näkymä parvekkeelta.

Talo sisäpihalta.

Floorplanner-pohjakuva, ei mittakaavassa.


Vuosien varrella teimme asuntomme pohjaan vaikuttavia muutoksia, joten päivitin pohjapiirroksen tällä ilmaisohjelmalla: http://www.floorplanner.com/. Vaikka kuva ei ollutkaan mittakaavassa oli siitä apua kun annoimme asuntomme välittäjälle myyntiin (heidän ammattilaisensa päivittivät kuvan).

Kommentit

 1. Tuo asumisoikeusasuntohan kuulostaa oikein hyvältä! Ei ole kiva etsiä uutta kotia paniikissa ja kiireen kanssa. Toivottavasti kaikki sujuu hyvin! -K

  VastaaPoista
 2. K: peukut pystyyn;) menee vielä n. Viikon verran, että saamme siitä tiedon. Pitää seurata edelleen vuokra- yms. Asuntoja silmä kovana...

  VastaaPoista
 3. Tsemppiä asunnonhakuun, oli se sitten mitä muotoa tahansa! :-D

  Kaunis tuo teidän nykyinen asuntonne, ihan luksusta, että makkarista pääsee suoraan parvekkeelle. Ja vähänkö teillä on siistiä, viherrän täällä...

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kommentteja? Kokemuksia? Puolesta? Vastaan?

Suositut tekstit