36. raskausviikko


Sikiön paino: 2500 g, sikiön pituus päästä peppuun (CRL): 31 cm ja koko pituus: 42,5 cm.

Tämän viikon alussa sikiö on 33 viikkoa vanha. Jos voisit laittaa sormesi sikiön kämmenelle, pieni käsi puristuisi nyrkkiin. Varpaankynnet ylettävät varpaanpäihin.

Napanuora on noin puoli metriä pitkä ja ympärysmitaltaan sentistä kahteen senttiin. Sen sisäinen paine ja koostumus estävät sitä menemästä solmuun ja vaikka näin tapahtuisi, se aukeaa yleensä itsestään. Sikiö käyttää napanuoraa leluna ja puristelee sitä, mutta ei jaksa puristaa sitä niin lujaa että se vahingoittuisi.

Viimeisinä raskausviikkoina sikiö lihoo eniten, jopa yli 200 g viikossa!

Äitiysloma alkaa!
Aika on kulunut todella nopeasti mutta silti täytyy todeta: vihdoin ja viimein;) Seuraavat kolme viikkoa ovat siivoamista, maalaamista, pakkaamista, muuttamista, purkamista ja järjestelemistä! Ei ole vapaa-ajan puutetta;) Sen lisäksi äitini miesystävineen ilmoitti tulevansa "auttelemaan" ensi viikolla pariksi päiväksi, se itsessään voi nostaa verenpaineen korkeuksiin.. heh. Ensi viikolla on myös Marttojen vauvanruokakurssi, jonne ilmoittauduin jo keväällä, kun ei ollut tietoa kaikesta tästä muuttohärdellistä, joka viime hetkille tulee...

Yksi parhaista istumakokemuksista;)
kuva: IKEA
Eilen kävimme ex tempore ostoksilla Ikeassa ja sieltä tarttui matkaan esikoiselle "pelituoli" (=nojatuoli) ja vauvanhuoneeseen TÄYDELLINEN nojatuoli rahin kanssa. Olisin voinut nukahtaa tuoliin samantien, niin ihana siinä oli istua ja mikä parasta, se oli sopiva myös miehelle. Värivaihtoehtoja oli vain tylsä harmaa ja kaunis sininen. Päädyimme lopulta tiukkojen neuvottelujen jälkeen (mielestäni rumaan) harmaaseen, koska se kangas oli myös vesipestävä. Roudasimme tilaihmeautollamme ostokset suoraan uuteen kotiin odottamaan meitä!

Eilen jalkani olivat hieman turvoksissa, ensimmäistä kertaa tämän raskauden aikana. Bongasin netistä seuraavanlaisen säännön: “Älä seiso, jos voit istua. Älä istu, jos voit maata.” Sopii minulle - kaiken härdellin keskelläkin voi välillä nostaa jalat kattoa kohti;) .. ja pitää muistaa juoda paljon!

Nyt peukut pystyyn, että vauva pysyy lähtökuopissa, mutta turvallisesti yksiössään vielä seuraavat kolme, neljä viikkoa!

... ja esikolta on toinenkin hammas irtoamassa. Elämme siis jännittäviä aikoja;)

Kommentit

Suositut tekstit