35. raskausviikko starttaa

Pojun paino: 2300 g, pituus päästä peppuun (CRL): 30 cm ja koko pituus: 41 cm.
Tämän viikon alussa sikiö on 32 viikkoa vanha. Se ei enää kellu lapsivedessä vaan lepäilee kohdussa. Silmät avautuvat kun sikiö on hereillä ja sulkeutuvat kun se nukkuu.

Vauvan silmien väri on tavallisesti sininen, riippumatta siitä, mikä tulee olemaan niiden lopullinen väri, koska silmien pigmentointi ei ole vielä valmis. Silmien värin kehittyminen vaatii, että silmä altistuu valolle. Vasta kun lapsi lähestyy toista ikävuottaan, on silmien väri yleensä kehittynyt lopulliseksi.

Sormien kynnet ovat nyt niin pitkät, että sikiö voi raapia itseään.

Ensimmäinen Syysmammojen vauva jo maailmassa!
Olen seuraillut paria odottajien ryhmää facebookissa sekä vau.fi -sivustolla. Syysmammat 2012-ryhmän (eli laskettuaika syyskuussa) ensimmäinen vauva on jo syntynyt! Perjantaina 10.8. yhden ryhmäläisen synnytys käynnistettiin raskausmyrkytyksen vuoksi ja pieni suloinen, terve, tyttö tuli maailmaan. HURJAA!

Fast and Furious
Itsellä seuraavat 2-3 viikkoa ovat aikamoista haipakkaa. Ensi viikoksi palaan vielä kesälaitumilta töihin viikoksi ja esikoinen aloittaa eskarissa. Äitiysloma alkaa 20.8. ja toivon, että pääsemme pikkuhiljaa siivoilemaan uutta (väliaikaista) kotiamme ja tekemään muuttojärjestelyjä, jotta kaikki saataisiin valmiiksi ennen uuden tulokkaan putkahtamista elämäämme.

Onneksi asuntoasiat NÄYTTÄVÄT nyt järjestyvän toivomallamme tavalla. Toivottavasti syksyn marssijärjestys toteutuu "projektisuunnitelman" mukaisesti! Joustovaraa ei suuntaan eikä toiseen ole paljoakaan;// Muuton jälkeen olisi sitten pari viikkoa "seesteistä" aikaa... lepoa... lukemista.. rentoutumista... (NOT;)

Pysythän siis masuasukkini vielä yksiössäsi seuraavat viikot, joohan!!

H-hetki lähenee
Ensimmäisen "syysvauvan" syntymä konkretisoi ja toi edessä häämöttävän synnytyksen "iholle". Kuinka sattuikaan, Vau.fi -sivustolla on juuri julkaistu juttu  "Näin lapsi syntyy", jossa mm. synnytysvideo youtubesta (ei heikkohermoisille;). Katsoin videon ja mieleeni tulvivat muistot ensimmäisestä koitoksesta.

Toivon, että saan kivunlievitystä (riittävästi;), että se toimii (aikuisten oikeasti) ja että ponnistusvaihe ei pitkity. Siinä odotukseni ja toiveeni pähkinänkuoressa - ainakin tällä hetkellä! Onhan toki paljon asioita, joita voisi toivelistalleen laittaa, mutta if all else fails -tyyppiseen tilanteeseen joudutaan, nuo kolme asiaa ovat ne, jotka pitävät minut järjissäni! Olisi myös hienoa, mikäli tällä kertaa ei tarvitsisi kärvistellä kolmea vuorokautta käynnistyksessä vaan homma etenisi vähän nopeammin!

Kommentit

Suositut tekstit