34. raskausviikko alkakoon!


Tänään raskaus on kestänyt 33 viikkoa ja laskettuun aikaan on jäljellä 7 viikkoa.

Pojun paino: 2100 g. Sikiön pituus päästä peppuun (CRL): 29 cm ja koko pituus: 39 cm.

Tämän viikon alussa sikiö on 31 viikkoa vanha. Sillä on nyt vähemmän tilaa kohdussa, eikä se pysty liikkumaan yhtä vapaasti kuin aikaisemmin. Kukaan ei tiedä, mitä sikiö ajattelee tai mistä se näkee unta. Mutta nyt sikiö kokee unen REM-vaiheen (Rapid Eye Movement), jonka yleisesti katsotaan olevan edellytys unien näkemiselle. Sikiön pupillit alkavat reagoida valoon.

Aaaah, ihanuutta! ... NOT;) Närästys on toistaiseksi onneksi ainoa vaiva, joka on pysynyt sitkeästi matkassa. Kuumilla keleillä on tullut juotua jonkun verran kuplivaa; limsaa, vichyä, jne. mutta heti kun malttaa niitä vähentää, niin närästyskin helpottaa. Tulisi vaan nyt vähän viileämmät kelit! Suomalainen ei ole koskaan tyytyväinen, satoi tai paistoi?

Neuvola rv33

Viime viikolla oli pitkästä aikaa neuvola! Hemoglobiini oli hieman laskussa, ei hälyttävästi, mutta kuitenkin sovimme, että alan ottaa rautatabletteja joka toinen ilta. Neuvolatäti arveli, että vauva on kääntynyt pää alaspäin, koska syke löytyi navan alapuolelta, mutta 100% varmuutta ei ole. Ainoa pienoinen huolenaihe on minun painoni, joka jatkaa mahtavaa nousukulkuaan. Sen osalta pitäisi siirtyä sanoista tekoihin, eli painonhillintää loppuajaksi! Tuntuu, että se on helpommin sanottu kuin tehty!?!?!

Seuraava neuvola on 2 vkon kuluttua, neuvolalääkäri 3 vkon kuluttua ja siitä viikon päästä taas neuvola. Nyt nämä käynnit alkavat tihentyä - jännää...!!

Vielä on lomaa jäljellä

Kesälomaa on vielä viikko jäljellä, sitten viikoksi töihin ja 20.8.2012 alkaa mammaloma!  Kyllä sitä jo odottaakin, varsinkin, kun haluaisin kovasti ehtiä laittamaan uutta kotia...Toivottavasti asuntoasiat vahvistuvat ensi viikon alkupuolella, niin pääsemme tekemään muuttojärjestelyjä!

Työviikollani alkaa myös esikoisen esikoulu. Mitenköhän saan aikataulut kyydityksineen toimimaan? No, onneksi sitä iloa on vain yksi viikko!

Tänään olen siivonnut pari keittiön laatikostoa ja kyllä on ollut tuskaa, vaikka mistään raskaasta hommasta ei olekaan ollut kyse. Nuo laatikot ovat olleet lähinnä täynnä erinäistä paperiroinaa, joka työnnetään vieraiden tullessa käymään pois silmistä. No, löytyi sieltä paljon muutakin, mutta tuulettimesta huolimatta alkoi kuumuus ahdistaa!! Nyt kun saisi pidettyä yllä sellaista pari kaappia/laatikkoa per päivä perkaamista, niin muuttoon mennessä olemme aika hyvässä kuosissa.

Peukut pystyssä uuden asunnon järjestymisen suhteen!!!!

Kommentit

Suositut tekstit