Vauva-ajan muistot yksiin kansiin


Meillä oli esikolle vauvakirjana "Kulta pieni - vauvan oma kirja" ja se on oikein mainio, mutta omalla tavallaan tuollainen valmiiksi täytetty ja "käsikirjoitettu" kirja on hieman rajoittava? Tulokkaalle on jo hommattuna Mauri Kunnaksen (esikon lemppareita) vauvakirja (kuva alla).


Yksi työkavereista antoi viime viikolla ihanan vinkin! Hän oli saanut ystävältään lahjaksi toisen poikansa synnyttyä 5 vuoden kalenterin ja ystävän kehotuksen kirjoittaa siihen joka päivä pari sanaa pojan elämästä; tekemisistä, oppimista asioista, tapahtumista, jne. Ihana idea! Siinä on mielestäni mahtava lahjaidea vauvaperheelle ja aion hommata sellaisen uudelle tulokkaalle ja aloittaa esikoiselle oman! Tarkoitus ei siis ole kirjoittaa romaania joka päivä, vaan joitain merkintöjä, jotka tuovat muistot mieleen.


Haaste tuossa 5 vuoden kalenterissa on se, että ne eivät ole kovin kauniita. No, ainakaan ne, mitkä olen vuosien varrella kirjakaupoissa nähnyt! Toisaalta, siihen voi askarrella omat kannet ja lisätä kuvia, piirrustuksia, jne. väliin luomaan eloa tekstiin.

Muistui mieleeni, että samaa ideaa on toteuttanut työpaikalla yksi vanhempi lady, joka joka kerta hänet nähdessäni muistaa kertoa kuinka monta päivää hänellä on jäljellä eläkkeeseen. Hänellä on 5 vuoden kalenteri, johon hän päivittäin / viikottain on tehnyt merkintöjä työelämään liittyen. Organisaatiomuutoksista, tapahtumista, jne. Rouva onkin aikamoinen tietopankki;)Kommentit

Suositut tekstit