Ajatukset siirtyvät pikkuhiljaa syksyyn

Viime aikoina ajatukset ovat kääntyneet enemmän ja enemmän äitiyslomaan, synnytykseen ja uuteen tulokkaaseen. Edellinen synnytys ei varsinaisesti jättänyt traumoja, mutta toivon, että jotkut asiat menisivät toisin. Ykköstoiveeni on, että synnytys sujuisi nopeammin kuin edelliskerralla: ei enää supisteluja yli 3 vrk, kiitos! 
Olen myös miettinyt paljon sitä, millaisia asioita haluan elämässäni korostaa ja tehdä äitiyslomalla. Edellinen äitiysloma esikon kanssa meni, näin jälkikäteen ajateltuna, enemmän tai vähemmän uuden opettelussa ja ihmettelyssä ja sitten jo palasinkin töihin... Teen näistä aiheista erillisen postauksen lähipäivinä;)
Valmistautuminen
On paljon asioita, joille ei raskauden ja synnytyksen aikana voi itse mitään. Asia, johon voi takuulla itse vaikuttaa on oma asenne ja suhtautuminen - asiaan kuin asiaan. Tämä kantava ajatus johdattelikin minut taas meditaation ja mielikuvaharjoittelun äärelle. Kaksi asiaa, jotka ovat viime aikoina jääneet todella vähälle. Kouluttautuessani LCF Life coachiksi ja pitkään sen jälkeen ne olivat automaattinen ja voimaannuttava osa elämääni. Aloitettuani uudessa työpaikassa jäivät meditaatio ja mielikuvaharjoittelu vähemmälle. Mikäli tutustutte blogini viime vuotisiin postauksiin, siellä vilahtelee liikuntaan ja hyvinvointiin liittyen jonkun verran myös valmennukseen liittyviä kirjoituksia. 
Löysin joku aika sitten googlettamalla Raskausmeditaatio-CD:n netistä ja samainen cd löytyi kirjastostakin. Tutustun siihen ja varaan tälle meditaatiolle (n. 1h) aikaa niin usein kuin mahdollista seuraavien viikkojen aikana. Mielenkiinnolla odotan, millainen kokemus se on! Onko sinulla kokemusta meditaatiosta tai mielikuvaharjoittelusta?
Lisää tietoa kyseisen cd:n tekijän sivuilta:
"Raskausmeditaatio on tarkoitettu jokaiselle raskaana olevalle naiselle, auttaen heitä pitämään itsestään huolta, valmistautumaan synnytykseen ja vapautumaan siihen liittyvistä peloista. Niiden tarkoitus on saada sinut tuntemaan itsesi mahdollisimman hyväksi koko prosessin ajan ja opettaa sinua ylistämään itseäsi ja kehoasi.
Tämän CD:n kuuntelu säännöllisesti raskauden aikana ei ainoastaan vähennä fyysisiä epämukavuudentunteita, vaan antaa sinulle syvempää ymmärrystä lapsesi alkuperästä. Tulet automaattisesti tuntemaan syvää sieluyhteyttä syntymättömään lapseesi, minkä johdosta myös rakkaus ja kunnioitus tulevaa perheenjäsentäsi kohtaan kasvavat.
Sinun ei tarvitse olla henkinen, eikä sinulla tarvitse olla aiempaa kokemusta meditoinnista, pystyäksesi nauttimaan tästä CD:stä. Voit nauttia ohjatuista rentoutuksista ja ajatella viestien olevan vertauskuvia."

Levyn sisältö:
  • 01 Valmistautuminen 13:40 min: Tämä raita auttaa hiljentymään ja kääntymään sisäänpäin, jotta saisit tulevista raidoista mahdollisimman paljon irti.
  • 02 Ohjattu Rentoutus ja kehomeditaatio 20:26 min: Tämä raita auttaa vähentämään kaikkia niitä fyysisiä epämukavuuksia, joita raskauteen yleensä liittyy. Kehomeditaatiossa käydään läpi jokainen kehon kohta ja erityishuomiota kiinnitetään tietysti vatsan- ja selän seuduille sekä jalkoihin. Hiljentymällä itseensä ja irroittautumalla arjesta tuleva äiti voimaantuu ja rauhoittuu. Tämä raita valmistaa tulevaa äitiä syvään yhteydenotoon sikiönsä kanssa.
  • 03 Affirmaatioita ja tietoa lapsen todellisesta merkityksestä 13:17 min: Tässä meditaatiossa huomio on yhtä aikaa sekä kohdussa että sydän chakrassa. Rakkautta voimistetaan erilaisin affirmaatioin. Raidalla on myös kanavoitua tietoa lapsen merkityksestä.
  • 04 Kommunikointi syntymättömän lapsen kanssa 15:11 min: Tässä meditaatiossa tuleva äiti pääsee tapaamaan syntymätöntä lastaan ja kommunikoimaan sen kanssa: vaihtamaan ajatuksia, tunteitaja selvittämään heidän yhteistä tarkoitustaan maan päällä.
  • 05 Maadoittuminen ja paluu kehoon 05:44 min

Kommentit

Suositut tekstit