33. raskausviikko starttaa

Sikiön paino: 1800 g, sikiön pituus päästä peppuun (CRL): 28 cm ja koko pituus: 38 cm.

Tämän viikon alussa sikiö on 30 viikkoa vanha. Sen vartalo ei enää kasva entisellä vauhdilla, mutta aivot kyllä. Kun uusia aivopoimuja muodostuu, pääkallon koko ja päänympärys kasvavat. Hermoyhteyksien lukumäärä aivoissa lisääntyy valtavasti!


Hiukset paksuuntuvat ja nyt ovat sekä varpaiden että sormien kynnet valmiit. Untuvakarvoitus peittää yhä pienempää osaa kehosta ja sekä kulmakarvat että silmäripset pidentyvät. Nyt sikiöllä on niin vähän tilaa kohdussa, että sen on koukistettava jalkansa asentoon, jota kutsutaan sikiöasennoksi.


Sikiölle muodostuu koko ajan enemmän rasvaa ihon alle ja se alkaa saada vastasyntyneen pullean ulkonäön.

Borta bra, men hemma bäst!
Lähes kaksi viikkoa Suomi-turneeta takana ja vihdoin kotona;) Reissussa taittui 1500 kilometriä ja etukäteisjännityksestä poiketen jaksoin pidemmätkin automatkat oikein mainiosti!

Hellettä piisasi taas koko Vuokatin viikon, sama juttu kuin viime kesänäkin. Ehdin vähän kärähtääkin auringossa, kun en ajoissa tunkenut esikon SP50:stä aurinkorasvaa pintaan..  Vai johtuiko se siitä, että olen katsonut läpi mammalomaksi jemmaamani True Blood -boxit, kaudet 1-4 ;)? (5.kautta odotellaan syyskuussa alkavaksi Canal+:lta!!) Tampereellakin keli suosi, mutta Jyväskylässä oli mennen tullen joko sadetta tai pilvisyyttä. Uskomatonta, miten Jyväskylän alue onkin loistanut sadetilastojen kärjessä koko kesän!

Rv 32+5, "Muumimamma-look"
Postaan erikseen reissusta kuvien kera, mutta tässä yksi otos joka keskittyy tämän mamman "muhkeaan olotilaan" ;) Äitinikin totesi minut nähdessään, että olen nyt samankokoinen (tai suurempi!) kuin aikanaan esikoisen odotuksen viime hetkillä. Tuosta kommentista ei edes voi loukkaantua, se on niiiiiiin totta!!

Kaksi kuukautta olisi vielä tätä raskauden "hehkua" edessä;)


Kuva on otettu Iisalmessa Lasten Liikennepuistossa, jota voin muuten vilpittömästi suositella lapsiperheille etapiksi matkan varrella! Siisti ja hyvin hoidettu liikennepuisto on suunnattu alle 10-vuotiaille lapsille ja sen yhteydessä on myös tavallinen leikkipuisto perheen pienimmille (jotka eivät siis esim. vielä voi ajaa esim. polkuautoilla). Koko hoito on ilmainen ja siellä viihtyivät niin tytöt kuin pojatkin!

Kommentit

Suositut tekstit