32. raskausviikko ja 2. lomaviikko alkaa


Sikiön paino: 1750 g, sikiön pituus päästä peppuun (CRL): 27,5 cm ja koko pituus: 37 cm.

Poju harjoittelee uutterasti nielemistä, ja pissaa puolisen litraa joka päivä. Kuulostaa vähemmän hygieeniseltä, mutta lapsivesi uusiutuu joka kolmas tunti. Kun sikiö nielee lapsivettä, suolisto täyttyy sikiön ensimmäisellä ulosteella, mekoniumilla, jota kutsutaan myös lapsenpihkaksi. Useimmilla ensimmäinen uloste tulee muutaman tunnin kuluttua syntymästä.

Sikiö reagoi, jos voimakas valo paistaa ohuemmaksi käyvän kohdunseinämän läpi. Joskus sikiö voi kurkottautua valonlähdettä kohti ja yrittää seurata sitä silmillään.

Sikiöllä on nyt usein hikka. Voit tuntea sen pienet, rytmiset liikkeet. Hikka ei ole sikiölle suurikaan vaiva, vaan auttaa keuhkoja valmistautumaan hengitykseen. Kun sikiö nikottelee, pallea puristuu kasaan ja keuhkotilavuus kasvaa. Sikiön hikkaamista seuraavat usein sen hengitysharjoitukset.


Loma on loma, vaikka vettä sataisi
Sitä on tämän ensimmäisen lomaviikon aikana riittänyt, mutta niin on hellettäkin!

Kun alkuviikosta lähdimme reissuun, saimme hyviä uutisia: kotimme vaihtaa omistajaa! Nyt meillä on hoppu löytää uusi koti syyskuun puoleen väliin mennessä! Sitten on tietysti myös pikkujutut, kuten pakkaaminen, muuttaminen, uuden kodin laittaminen, esikon eskarin aloittaminen, synnytys, siitä toipuminen ja uuden tulokkaan kanssa totuttelu vauva-arkeen... *asiat järjestyvät parhain päin* on toimiva mantra seuraavaksi kahdeksi kuukaudeksi, vai mitä?

Tällä hetkellä olemme Vuokatin Katinkullassa nautiskelemassa;) Ohjelmassa on päivittäin kylpylässä lillumista, joten nyt mieltä tietenkin painaa, onko se sittenkään tässä vaiheessa 100% turvallista;( ? Kylpylöiden lämpimissä vesissä pöpötkin tykkäävät elellä ja raskaana tulehdusalttius kasvaa.Neuvolalääkäristä on jo joitain viikkoja aikaa ja silloin kaikki oli ok. Mutta vaikka paikat olisivatkin pehmenneet/auenneet, en itse tietäisi sitä ja seuraava neuvola on vasta ensi viikon lopulla... No, yritän nyt malttaa mieleni ja nauttia reissusta.

iPadillä bloggerin käyttö ei oikein taivu, en saa liitettyä kuvia postauksiini!? Olen yrittänyt sekä bloggerin appsillä että selaimen kautta. Jos jollakulla on hyviä vinkkejä, niin otan ne ilolla vastaan!

Kuvapostauksia mm. Särkänniemestä ja Vuokatista siis luvassa, kunhan pääsen koneeni ääreen;)

Kommentit

  1. Onnea asuntokaupoista! Kyllä se uusi koti vielä löytyy, no worries! :-) Älälä suotta murehdi altaissa lillumista - kun äiti voi hyvin, niin voi lapsikin.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kommentteja? Kokemuksia? Puolesta? Vastaan?

Suositut tekstit