31. raskausviikko ja terveiset kesälomalta!


Tänään raskaus on kestänyt 30 viikkoa. Laskettuun aikaan on jäljellä 10 viikkoa .

Sikiön paino: 1600 g, sikiön pituus päästä peppuun (CRL): 26,5 cm, koko pituus: 36 cm

"Tämän viikon alussa sikiö on 28 viikkoa vanha. Aivojen pintakerroksen aivopoimut kehittyvät. Tutkijoiden mielestä älykkyys on lähtöisin tästä uloimmasta aivokerroksesta. Poimuttuneessa pintakerroksessa aivosolujen määrä maksimoituu, kun sen pinta-ala kasvaa. Sikiön aivot kontrolloivat rytmisiä hengitysharjoituksia ja sikiö säätelee itse lämpötilaansa!


Untuvakarvoitus alkaa hävitä, mutta säilyy pisimpään selässä ja olkapäillä. Sikiöllä on nyt kunnon hiukset päässä. Ihonalainen rasvakerros paksuuntuu ja silottaa ihon. Rasva eristää ja toimii energianlähteenä.
Sikiö liikkuu niin paljon kuin mahdollista rajoittuneessa tilassa. Se potkii jaloillaan ja jyskyttää käsillään. Jotkut sikiöt alkavat nyt kääntää itseään pää alaspäin. Tämän huomaat kun sikiö potkii ja jyskii palleaan ja kylkiluihin ja pää painuu kohti lantionpohjaa."


Yllä olevassa kuvassa vauva on jo kääntynyt pää alaspäin. Itse en tiedä miten "poju" on, viimeksi pari viikkoa sitten hän oli poikittain mahassani.. Liikettä on jonkun verran, mutta mielestäni edelleenkin tunnen niitä heikohkosti.


Menneen viikon kuulumisia
Viime viikko sujui työhuonetta siivoillen ja äitiyslomansijaistani perehdyttäen. Vihdoin alkaa perheemme LOMA!

Nyt alkaa vatsa olla jo sen kokoinen, että pikkuhiljaa liikkuminen on enemmän tai vähemmän lyllerrystä ja vaatteet alkavat olla pieniä. Nyt pitää kaivaa kaappeja ja etsiä edellisessä raskaudessa pelastajakseni muodostunut masutuubi, jolla saa vaatteille elinikää lisää. Suosittelen kaikille odottajille!


Painonhillintäprojektini
Projekti sujui oikein mainiosti arkipäivät, mutta nyt viikonloppuna on tullut nautittua vähän sipsiä ja karkkia;/ Tämän vastakohdaksi hain perjantaina postista amazon.co.uk-pakettini, jossa on syksyksi tilaamani kotijumppadvd:t: Jillian Michaelsin, The Collection ja Tracy Anderson Method, Triple Workout Collection. Päädyin juuri näihin "liikuttajiin" myprojectisme-blogin kokemusten avustuksella.

Jillian Michaels oli helppo valinta, sillä hän on yksi suosikeistani. Olen jo reilun vuoden ollut hänen FB-buddynsä ja kuunnellut myös hänen podcastejaan (ilmaisia) iTunesissa. Jillian on tunnettu mm. Amerikan Suurin pudottaja -ohjelmasta, josta muuten starttasi männä viikolla uusi kausi Suomessakin Maikkarilla.

Boxi (18£) sisältää reilut neljä tuntia eri tasoisia kotijumppia:
- 30 Day Shred
- No More Trouble Zones
- Banish Fat, Boost Your Metabolism
- 6 Week Six-Pack (lupaavaa;)Tracy Anderson on julkkisvalmentaja, hän treenaa mm. Gwyneth Paltrowta, Madonnaa ja Shakiraa. Paketista (12.50£) löytyy kolme dvd:tä, jotka tarjoavat yli kuusi tuntia liikkumista:
- the Tracy Anderson Method: Dance Cardio Workout
- Total Cardio Workout
- Mat Workout

Tracyllä olisi ollut myös vaihtoehtona synnyttäjälle suunnattu dvd, mutta valitsin sitten hinta-laatu-suhteen vuoksi tämän kolmen levyn paketin.

Katsotaan sitten syksyllä, miten paljon näitä käytän;) Hyöty jää aika vähäiseksi, mikäli niitä ei ota paketista esiin...!


Osallistu arvontaan!!
Perjantain ja 13. päivän kunniaksi julistin arvonnan alkaneeksi kaikille lukijoille ja juuri avaamani Elämänlanka -facebook-sivun tykkääjille! Tykkää sivustani ja osallistu arvontaan;)!

Kommentit

Suositut tekstit