Neuvolalääkäri rv 28

Tänään oli ensimmäinen lääkärikäynti äitiysneuvolassa. Homma meni sutjakkaasti: kävin itse puntarilla, tein pissatestin ja mittasin verenpaineen. Kätevää, eikö totta? Tällainen itsepalvelumeininki...

Kaikki arvot olivat hyvät eikä testitikun tulostakaan onneksi tarvinnut sen kummemmin tulkita vaan se oli selvä;)
Lääkärikäynti ei kestänyt kauaa. Sisätutkimus, ultra ja lääkäri kirjasi itseottamani tulokset tietoihini. Kohdunsuu tiukasti kiinni ja kohdunpohjan korkeus menee nätisti keskikäyrällä (rv 27+4, 24cm). HYVÄ, HYVÄ!
Ainoa asia, mistä lääkäri mainitsi, erittäin yställisesti tosin, oli painonnousu. Tähän mennessä on tullut jo +10kg (ed.raskaudessa tuli sen verran koko raskauden aikana!!!) ja nythän se tulokas vasta alkaa todenteolla kerätä massaa!!!!! Eli, namit ja sipsit nyt vähän tiukemmalle tälle mammalle...;) Viimeksi lopputulos oli joka tapauksessa sama kuin todennäköisesti nytkin: odottaja oli ISO ja vauva PIENI!

Lääkärin ultraus oli jotenkin pettymys? En saanut kuvasta yhtään mitään selvää, näin vain ison pallon (pää??) eikä lääkäri selittänyt mitään. Kysyin sitten itse, että miten päin vauva oikein on ja vastaus oli että sivuttain pää minun vasemmalla puolellani. Ei kertakaikkiaan MITÄÄN havaintoa!?

Mielestäni vauva ei liikkunut juuri lainkaan, yhden kerran tunsin nyrkiniskun tai potkun ultran aikana mutta sekään ei näkynyt ultrassa koska vauva oli siinä jotenkin niin isona ettei tosiaan näkynyt kuin yksi iso pallo ruudulla (minun mielestäni). Lääkäri totesi, että jaahas, siellä ollaan hereillä. Pardon my French, mutta WTF?

Vauvan syke oli kuulema hyvä ja siinä oli hyvät vaihtelut (132-139, neuvolakortissa 135). Vanhemmat neuvolatädit tietävät (arvaavat) sukupuolen tiettyjen viikkojen jälkeen sykkeen perusteella. Nyt vaan en muista, mistä raskausviikosta lähtien tuo oli. Kolmannen kolmanneksen loppupuolella. Teille, jotka ette tiedä tulokkaanne sukupuolta, voitte vetää itse jotain johtopäätöksiä neuvolakorttinne perusteella. Meille tulossa poika ja jokaisessa ultrassa syke on ollut 130-140. Pitääkin muuten muistaa verrata noita lukemia esikoisen odotusajan äitiyskortin tietoihin!

Mistähän se johtuu, että koskaan lääkärin pakeilla ei tule mieleen mitään kysyttävää?

Kommentit

Suositut tekstit