Keskikesän juhla on jo ovella!

Toivottavasti raskausmojotukset helpottavat loppuviikkoa kohti, sillä nythän on juhannus!!!! Ulkoilua ja kävelyä on nimittäin tiedossa;)

Työkaverin vinkkaamana tarkoituksemme on mennä sään salliessa perjantaina Talin Siirtolapuutarha ry:n Juhannusjuhlaan Helsingin Pitäjänmäessä. Toivottavasti kokko on mahdollista sytyttää, sillä esikoinen ei ole koskaan nähnyt kokkoa!

Lauantaina lähdemme laivalla Tukholmaan ja sunnuntai on tarkoitus viettää Tukholmasta nautiskellen ja shoppaillen.
Juhannusristeily alkaa olla meille itseasiassa lähestulkoon perinne, sillä olemme tehneet niin jo useampana vuonna. Laivalla on silloin viihtyisää ja siellä on paljon lapsiperheitä. Ryyppääjät ja rellestäjät ovat festareilla ja mökeillä. Meillä taas kun ei ole lähietäisyydellä mökkiä tai kesänviettopaikkaa, emmekä aloita vielä lomaamme (=emme halua ajaa normiviikonloppuna huonossa kelissä pitkin Suomea lyhyen visiitin takia), on laivareissu ollut oivaksi todettu vaihtoehto jo useampana vuonna! Siljalla konferenssitilat muuntuvat kesän ajaksi lasten leikkitilaksi (mini-HopLop), 6-vuotiaalle pallomeri vielä toimii ja X-boxistakin pääsee nauttimaan.

Sadekelin sattuessa menemme jonnekin Djurgårdenissa, todennäköisesti Wasa-museoon (avoinna joka päivä 8.30-18) tai Junibackeniin (HUOM! avoinna kesäkuussa joka päivä 10-17, heinäkuussa 10-18). Nyt esikko alkaa olla jo niin iso poika, että Wasa-museo taitaa viedä voiton, koska Jack Sparrow ja merirosvot ovat niin kova juttu!

Viime vuonna seilasimme myös Siljalla ja otimme vesibussin suoraan satamasta Djurgårdeniin. Keli ei meitä silloin suosinut, mutta voin suositella vesibussia, se oli tosi kiva juttu lapsen kanssa eikä maksanut montaakaan euroa! Paluumatka satamaan sujuikin sitten metrolla, poikamme on nimittäin myös metrofani;)

Vinkkejä Tukholman matkailuun: www.visitstockholm.com/fi ja Seikkailuja lapsille>>
Iltalehden Top 15 ilmaiskohdetta Tukholmassa>>

Kommentit

Suositut tekstit