Juhannus 2012, osa II

Juhannusristeily sujui mallikkaasti, tutulla ja turvallisella kaavalla;) Varasimme etukäteen kaikki ruokailut: 2 x buffetillallista ja 2 x aamiaista. Jostain syystä varaushetkellä laskeskelin, että klo 20 iltaruokailu olisi hyvä ajoitus, mutta ensimmäisenä iltana nälkä yllätti meidät jo aikaisemmin. Koska emme halunneet pilata ruokahaluamme syömällä ENNEN ravintolabuffaa, käytimme aikaamme tax freessä ja tietenkin matkaan tarttui karkkeja. Arvaatte siis, mitä tapahtui... Ruokailun alkaessa olimme kummatkin miehen kanssa vihreitä pahoinvoinnista, johtuen niistä mokomista makeisista! Mistä johtuu, että poikamme osaa säännöstellä ja syö vain sen mitä "tarvitsee"? Kummaltakaan meiltä vanhemmalta se ei onnistu, karkkipussit on syötävä kerralla alusta loppuun, ja niin edelleen. En siis suosittele nälän nujertamista karkeilla! Ruoka buffassa oli ok, määrä korvaa ehkä paikka paikoin laatua, mutta sieltä löytyi jokaiselle jotain: 5-vuotiaalle, raskaana olevalle sekä perheen miehelle.

Poikamme oli innoissaan leikkipaikoista ja tekemisestä, mitä laivalla riitti - vaihtelua arkeen;) Kaveri ei meinannut malttaa rauhoittua illaksi, kun olisi ollut niiiiin kivaa jatkaa leikkejä. Kesällä laivan konferenssitilat muuttuvat lasten leikkipaikaksi ja aamuisin lapsiperheet voivat nauttia aamiaisen siellä! Win-Win kaikille? Varttuneemmat ja lapsettomat saavat nauttia älämölöttömästä aamiaisesta ja isät&äidit saavat juoda aamukahvinsa rauhassa loppuun, kun tenavat voivat aamupalan hotkaistuaan rynnätä leikkimään. Kätevää!

Päivä Tukholmassa
Metroajeluja ja shoppailua. Lupsakkaa ajanvietettä siis;) Pari kunnon sadekuuroa, mutta pääosin aurinkoinen päivä!
Laivan saavuttua satamaan suuntasimme metrolle ja keskustaan. Lähdimme kävelemään vanhaa kaupunkia kohti ja huomasimme kuninkaan linnaa lähestyessämme, että kohta on vartijoiden vahdinvaihdon aika, joten menimme katsomaan sitä. Luontevasti siitä matka jatkuikin kuninkaalliseen lahjakauppaan (the Royal Gift Shop), josta mukaan tarttuivat nämä söpöt tossut tulokkaalle;)
Lucius Malfoy Boxed Replica Wand,
Science Fiction Bokhandeln, Stockholm

Esikoinen on alkanut innostua Harry Potterista Lego-pelien ansiosta. Sen lisäksi kestosuosikki on Star Wars, joten visiitti Science Fiction bokhandeliin vanhassa kaupungissa oli ehdoton pit stop!

Esikoinen valitsi itselleen taikasauvan, mutta yllättävän sellaisen, nimittäin kaikista koruttomimman näköisen kaikista vaihtoehdoista! Se oli kuulema yksi valintaperusteistakin, joten sen mukaan mentiin. Ja kyseessä on "pahiksen" (Lucius Malfoy)taikasauva, joten kai silläkin on  merkityksensä?
Päivän aikana matkaan tarttui luettavaa sekä lapselle että aikuisille mutta laivalla teimme tällä kertaa suht vähän ostoksia. Ehkä olikin hyvästä, että ensimmäisenä iltana vedimme miehen kanssa karkkiöverit, ei tullut tehtyä niitä tax freen puolella;)
Päivän mittaan kävelimme aika paljon ja mietin etukäteen mitenköhän käy.. mutta yllättävän hyvin jaksoin eikä mitään huonoa oloa ollut missään vaiheessa! Olimme jo etukäteen päättäneet viettää päivän Tukholmassa rennosti ja jaksamisen mukaan ilman sen tarkempia suunnitelmia tai minuuttiaikatauluja. Mission accomplished,)!


Kommentit

Suositut tekstit