Inspiraatiota valokuvaukseen

Bongasin keväällä Oi Mutsi Mutsin blogissa jutun Me Ra Kohin kirjasta Vauvasi kuvassa, kuvausopas vanhemmille (Docendo 2012), mikä opastaa tallentamaan vauvan ensimmäisen vuoden tärkeimmät hetket kuviksi.


Hommasin kirjan lähestulkoon siltä istumalta ja pari päivää tilauksesta (www.booky.fi) se saapuikin. Innostuin valokuvaamisesta uudestaan aivan valtavasti! Jopa niin paljon, että yritin  lempeästi suostutella miestä järjestelmädigikameran hankintaan.. no, siinä toistaiseksi onnistumatta, mutta ehkä ajan kanssa;)


Tämä juttu hautautui täällä blogissani kiireiden vuoksi luonnosten joukkoon ja nyt huomasin, että Vau.fi:kin ehti julkaista jutun kyseisestä opuksesta. No, ainakin olen ajan hermolla tässä asiassa..


Olen täysi noviisi kuvaamisessa ja esikoisen pikkulapsiajasta muistan vain sen, miten mahdotonta oli yrittää saada liikkuvasta kaverista järkeviä kuvia;) Silloin olin onnellinen digikamerasta kun mietin miten monta kuvaa vanhanaikaisella "filmikameralla" olisi mennyt hukkaan. Olen aina kuitenkin rakastanut valokuvaamista ja hyllyistä löytyy monta monituista valokuva-albumia, joita erityisesti nuorempana tykkäsin askarrella.Mielestäni valokuvat ovat arvokas muisto ja niiden avulla on ihana palata ihaniin muistoihin, olivatpa kuvat minkä tasoisia tahansa.


Vauvasi kuvassa-kirja sisältää vinkkejä kameran ja lisävarusteiden valintaan, sommitteluun, listaa yleisimmät virheet ja onnistumisen edellytykset sekä 40 kuvausreseptiä vauvakuvaukseen. Kirja on helppolukuinen ja innostava. Aloitteleville kuvaajille opas tarjoaa hyvät perusohjeet kameran käyttöön ja siihen millaisia kuvia ja mihin aikaan päivästä kannattaa ottaa, että kuvauskohteena olevattavat olisivat kuvassa edukseen.


Vastasyntyneen ja kovaa kyytiä liikkuvan taaperon kuvaaminen on hyvin erilainen show. Niinpä kuvausreseptit onkin kirjassa jaettu vauvan ikäkausien mukaan:
- 0-3 kk: pikku haukotukset, pikku itkut, pikku kädet
- 3-6 kk: kukkuluuruu! viimeinkin vauvasi näkee sinut!
- 6-9 kk: kuka kaipaa telkkaria, kun meillä on vauva!
- 9-12 kk: itsenäisyyttä puhtaimmillaan


Ohjeet ja vinkit on tehty sekä järjestelmäkameralle että pokkarille, mikä on mielestäni yksi kirjan ehdoton plussa! Eli meidän kaikkien ei ole pakko hankkia heti arvokasta järjestelmädigikameraa erilaisilla objektiiveilla, vaan halvemmallakin systeemillä pääsee alkuun!


Tämän lisäksi kirjasta löytyy nettiosoitteet videopätkiin, joissa näytetään miten muutama esimerkkikuvista on otettu käytännössä.


Kirjan kirjoittajasta
Kirjan kirjoittaja, Me Ra Koh on itsekin äiti ja itseopppinut valokuvaaja, joka aloitti kuvaamalla omia lapsiaan. Vähitellen tuttavat pyysivät häntä kuvaamaan heidän lapsiaan, kuvista kiinnostuttiin laajemminkin, ja siitä se lähti - tänään Me Ra on Sonyn nimeämä Artisan of imagery-kuvaaja ja valokuvauskouluttaja. Tutustu kirjoittajan nettisivuihin.

Kommentit

Suositut tekstit