Imettäminen vai pullovauva?


Onnistuukohan imetys tällä kertaa? Esikoisen syntymän jälkeen minut kärrättiin leikkaussaliin (manuaalinen istukan irrotus) ja sitten vauvan sokeriarvojen ja keltaisuuden vuoksi häntä syötettiin sairaalassa pullolla, jotta voitiin varmistaa maidon saanti/määrä. Imetys jäi siinä järkytyksessä ja myllerryksessä. Jonkun aikaa yritin kotona pumppaamista ja imetystä, mutta annoin sitten periksi.

"Pullovauvan" kanssa oli tavallaan todella helppoa. Vauva sai aina x-määrän ruokaa takuuvarmasti eikä ollut koko ajan tissillä vaatimassa lisää. Olimme esikoisen kanssa paljon liikkeellä eikä koskaan tarvinnut miettiä imetyspaikkoja, vaan maitopurkki ja pullo vain esiin, siinä kaikki.

Aluksi tunsin huonoa omaatuntoa siitä, olenko nyt lopullisesti pilannut vauvan terveyden koska imetyksen ja rintamaidon terveyseduistahan aina puhutaan. Pojallamme ei ole mitään allergioita eikä muitakaan sairauksia  vaikka onkin pullomaidolla kasvanut. Lähipiirissäni taas lähes kolmevuotiaaksi imetetty tyttö (ruoka+imetys), joka taas puolestaan on todella allerginen niin erilaisillle ruoka-aineille, siitepölyille kuin eläimillekin ja hänellä on sekä hengitystie- että iho-oireita.

Eli olen päässyt ja luopunut noista syyllisyyden tunteista jo kauan sitten! Imetys ei tee hyvää äitiä eikä todellakaan takaa yksin lapsen terveyttä. Imetyksen aikainen intiimi ja läheinen "symbioosi" toki on omaa luokkaansa, mutta kyllä läheisyyttä tulee pullolla syöttäessäkin ja siihen isäkin pystyy osallistumaan.

Tästä tuli pitkä sepustus pulloilun puolesta, mutta toivon kuitenkin, että voin imettää uutta tulokasta! Katsotaan miten asiat tällä kertaa menevät. Lisää tietoa imettämisestä esim. Imetystukilista.netistä.

Hankinnat
Tällä viikolla huusin huuto.netistä parilla kympillä rintapumpun: Philips AVENT Manuaalinen rintapumppu SCF310/20.

Esikoista odottaessani hommasin Philipsin sähköpumpun, mutta se jäi todella pienelle käytölle koska imetys ei koskaan lähtenyt kunnolla liikkeelle kuten edellä jo kuvasinkin.Nyt hommasin tosiaan tämän manuaalipumpun takapiruksi, kaiken varalta. Jospa imetys tällä kertaa onnistuisikin?! Siinä tapauksessa pumpulla voi esim. auttaa imetystä alkuun tai helpottaa oloa, jos maitoa tulee enemmän kuin vauva jaksaa juoda.

Aventin pulloja löytyy jo entuudestaan kaapeista, pitää vaan hommata uudet tuttiosat.

Esikoinen oli siis "pullovauva" ja sitä pullojen keittämistä jatkui kuukausia.. Onneksi jossain vaiheessa tajusin hommata mikrosteriloijan, helpotti elämää kummasti! Se oli myös matkalla todella kätevä, kun aina ei pääse välttämättä vettä & pulloja keittelemään, mutta mikroaaltouuni on useimmiten kuitenkin saatavilla. Reissuun pakkasinkin aina pullot, tutit ja ruokailulusikat tuohon steriloijaan - kulkivat kätevästi mukana! Hommasin tulokkaallekin kaiken varalta Lapsimessuilta huhtikuun lopulla uuden mikrosteriloijan (kampanjatarjous 20€, norm. 39,90€).

Kommentit

Suositut tekstit