Byrokratian rattaissa

Torstaina kopsahti postiluukusta päätös vanhempainrahasta. Piti taas muistella tätä Kela-terminologiaa; äitiysraha, vanhempainraha, jne. Onneksi hakemukseni mukaisesti minun etuuteni laskettiin viimeisen kuuden kuukauden tulojen mukaan;) JES!

Sitten vaan täyttelemään työnantajalle virallista ilmoitusta asiasta. Kaavakkeen yläreunassa luki, että ilmoitus pitää tehdä viimeistään 2kk ennen vapaan alkua, eli reilun viikon myöhässä tuli ilmoitukseni, mutta minkäs teet, kun päätös & viralliset päivämäärät yms. tulivat vasta nyt?
Koska jokunen vuosi sitten asuimme Englannissa, pisti silmiini juttu Hesarissa (16.4.2012):  Brittiäideillä ei ole varaa käydä töissä.

Äitiysvapaata Britanniassa saa maksimissaan enintään vuoden. Sen jälkeen on pakko palata töihin vähintään kolmeksi kuukaudeksi. Jos ei palaa, nainen voi joutua maksamaan osan äitiysrahastaan takaisin. Suurin osa äideistä jää käytännössä vuosiksi kotiin, sillä monella ei yksinkertaisesti ole varaa päivähoitoon, joka saarivaltiossa on moninkertaisesti kalliimpaa kuin meillä Suomessa.

Eipä meidänkään hoitotuella juhlita, mutta se mahdollisuus ainakin annetaan?

Enää pari viikkoa kesälomaan, sitten hetki töitä ja äitiyslomalle! Jaksaa, jaksaa... ;DLisää tietoa:
Kela> Lapsiperheet
Kela> laskurit lapsiperheille

Kommentit

Suositut tekstit