Äitiyslomasuunnitelmia

Innostuin tänään parin eteeni tulleen blogin (mm. siskotkokkaa> vauvajuttuja, Kaikki äitini reseptit) ansiosta varaamaan itselleni paikan Marttojen vauvanruokakurssilta!

Nyt moni minut tunteva vetää jo jonkinlaisen rastin seinään...;) Kyllä, ehkä minustakin tulee joku kaunis päivä oikea kodin hengetär??
Aikanaan esikoisen synnyttyä jatkoimme isännän kanssa mausteisen ja "aikuisten" ruoan valmistamista ja syömistä ja poikamme kasvoi pitkälti purkkiruoilla. Hyi meitä! Nyt kotonamme tehdään peruskotiruokaa, ei kovin mausteista, muttei mautontakaan, mutta joka tapauksessa koko perheelle sopivaa murkinaa. Toivon, että tällä kertaa äitiysloman aikana intoa ja energiaa riittää myös vauvanruokien valmistamiseen, eivätkä päivät kulu samalla tavalla uuden opetteluun ja ihmettelyyn kuin esikoisen kanssa?! Olimme esikoisen kanssa myös paljon liikkeellä päivittäin ja esikoinen oli "pullovauva", joten purkkiruoat palvelivat meitä silloisessa rumbassa.

Äitiyslomani ensimmäinen päivä on 20.8., joten mikäs sen kätevämpää, kuin mennä vauvanruokakurssille 23.8.?
"Vauvan ruokien valmistus on helppoa. Itse tekemällä säästät ja totutat lapsen kotiruoan makuun. Sosetalkoilla valmistat enemmän kerralle ja loput voit laittaa pakastimeen. Tule mukaan yhdessä muiden vanhempien ja vauvojen kanssa tekemään maukkaat vauvan ruoat. Kurssi on tarkoitettu pienten lasten vanhemmille sekä vauvaa odottaville. Vauvan voi ottaa mukaan kurssille. "
Kurssin hinta Helsingissä on 20€/25€ (ei Martoilta). Marttojen kursseja omalla paikkakunnallasi voit hakea tämän linkin kautta>>

Edellisellä kierroksella...
Edellisellä äitiyslomalla 2006 kävin ennen vauvan syntymää Malla Rautaparran Mammajooga-kurssin. Joogasta ei tullut osaa elämääni, mutta mammajooga-kurssi oli oikein miellyttävä kokemus.
Kurssilla annettiin työkaluja ja vinkkejä luonnolliseen kivunlievitykseen ja hallintaan ja kokeilin mm. synnytystä ajatellen jumppapalloa, synnytysjakkaraa ja jos vaikka mitä. Ajattelin, että ilman muuta haluan ne molemmat käyttööni, kun tosi paikka tulee. Naistenklinikalla molemmat kiikutettiin synnytyssaliin (olin sen verran järjissäni, että sain kerrottua toiveestani;) mutta käytännössä 3 vuorokautta valvottuani ja supisteltuani ja lopulta kun vauvaa seurattiin koko ajan otsaan kiinnitetyillä antureilla ei tullut pieneen mieleenkään keikkua pallon päällä johdot haarovälissä... Itse en osaa arvioida, osasinko hyödyntää kurssin hengitystekniikoita tai muita oppeja. Tuntuu, että tosi paikan tullen kaikki "hyvät" suunnitelmat häviävät mielestä kuin tuhka tuuleen...!

Elävimmin kurssilta on jäänyt mieleen se, miten jokaisen mammajoogakerran jälkeen nukahdin loppurentoutuksen aikana;) Arvatkaa vain, pelkäsinkö, olenko kuorsannut tai tehnyt jotain muuta yhtä naisellista.... Mutta jos joku on innostunut, niin kannattaa ilman muuta kokeilla!

Kommentit

Suositut tekstit