27. raskausviikko


Tänään on sunnuntai 17. kesäkuuta, ja raskaus on kestänyt 26 viikkoa. Laskettuun aikaan on jäljellä 14 viikkoa. Sikiön paino: 900 g, pituus päästä peppuun (CRL): 22,5 cm, koko pituus: 31 cm.

Tämän viikon alussa sikiö on 24 viikkoa vanha. Aivoaallot ja aistit aktivoituvat ja aivopoimut aivojen pinnalla alkavat kehittyä asteittain. Sikiö alkaa reagoida kohdun ulkopuolelta tulevaan valoon. Selkäranka koostuu nyt 33 renkaasta, 150 nivelestä ja 1000 jänteestä! Seuraava kuukausi on sikiölle erittäin aktiivista aikaa, se kasvaa nopeasti ja lihoo.

Tämä viikko on mennyt nopsasti: asuntonäyttöjen, kaverisynttäreiden, kampaajakäynnin, 4D-ultran ja  isovanhempien viikonloppuvierailun merkeissä. Perjantaina esikoisen päiväkodin tädit olivat koulutuksessa, joten tein töitä kotoa käsin ja poika (myönnetään) sai toteuttaa itseään pleikkaripelien ja niiden innoittamien leikkien kera.

Eilen, lauantaina, oli todellinen hellepäivä, varjossa +25C ja mitäpä minä tein? Shoppailin äitiysvaatteita, kun alkaa vatsanseudulta kiristää yksi jos toinenkin vaate.. Todella harmillista, että suurin osa halpisketjuista (esim. Lindex) on lopettanut äitiysvaatteiden myynnin. H&M:ltä onneksi vielä löytyi jotain;)

Ostin mm. valkoiset pellavahousut (juu, ei erotu kuvassa) ja 3/4-osa legginsit. Onneksi odotusaika on kesä, voi viimeisessä hädässä pukea vain ison t-paidan ja kankaan kietaisuhameeksi;) toista se olisi, jos pitäisi paukkupakkasille kehitellä kaikki vermeet...En  todellakaan halua käyttää omaisuutta äitiysvaatteisiin!

Tänään kulutimme aikaa asuntonäytön vuoksi Sellossa, sillä ulkona oli karmea kaatosade. Esikolle löytyi sandaalit ja Star Wars- kengät ja kävimme myös kotoisasti Koti Pizzassa syömässä;) Tuntuu, että pizza on yksi odottajan turvallisimmista ruokavaihtoehdoista ravintolassa. Terveellisyyden kanssa on toki niin ja näin, mutta ainakin tietää maasta ja paikasta riippumatta suunnilleen mitä saa eikä tarvitse harmitella ja surra onko pihvi varmasti kypsä, jne.

Kommentit

Suositut tekstit