Neuvolakäynti rv 22+3

Virallisesti raskaana;) Tänään oli 3. neuvolakäynti ja sain raskaustodistuksen, jonka kanssa voi sitten lähteä miettimään Kelan äitiysavustuksen ja -rahan hakemista. Kuulun työpaikkani sairausvakuutuskassaan, joten lähetän kaikki hakemukset ja tiedot sinne vaikka käytänkin samoja Kelan kaavakkeita kuin kaikki muutkin.

Ottaako vai eikö ottaa?
Äitiysavustus, eli äitiyspakkaus, mietityttää. Luultavimmin otan sen rahana ja sijoitan summan esim. vaunuihin, jotka hankinkin kaikista ennakkosuunnitelmistani poiketen uutena. Yksittäisiä vaatteita voi sitten hankkia tarpeen mukaan enkä pidä pakkauslaatikkoa ykkösprioriteettina (kun esikoinen oli pieni vauva, käytimme laatikkoa n. 3-4kk ikäiseksi saakka). Vauva voi nukkua ensimmäiset viikot ja kuukaudet vaunujen kopassa tai matkasängyssä, jota voi tarvittaessa liikutella huoneesta toiseen.

Ensi viikonloppuna käyn kaikki kaappini ja kätköni läpi ja tutkin, mitä minulla on ja ei ole jäljellä esikoisen vm. 2006 äitiyspakkauksesta. Vuoden 2012 äitiyspakkaus on tällainen&
Suoralta kädeltä osaan sanoa, että toppavaatteet on (jotka syysvauvalle liian isoja, jollei megakokoinen vauva - en tiedä miksi olen säilyttänyt) sekä makuupussi, kynsisakset ja harsoja. Joitain yksittäisiä esikoisen vauvanvaatteita olen säästänyt, ne söpöimmät;) Sen lisäksi sain ystävältä kaksi kassia vauvanvaatteita (50-68cm) ja sitterin, joten nekin auttavat ensimmäiset kuukaudet eteenpäin.

Terveisiä puntarilta

Tänään neuvolassa puntari kertoi karua tarinaansa. Raskauden alusta +9kg! Painoa on tullut yli puolet enemmän viikkotasolla kuin ensimmäisessä raskaudessa.

Koska kaikki arvoni ovat ok ja voin hyvin ei neuvolatäti sen kummemmin moralisoinut, mutta sanoi faktat : jos painonnousu jatkuu samaa vauhtia, niin edelliskerran kilot (+16kg yht.) ylittyvät reippaasti.

Tämä oli juuri oikea tapa herätellä minua! Jos hän olisi alkanut "saarnamaan", niin olisin vain tympääntynyt koko asiasta, mutta tuolla tavalla esitettynä lamppu syttyi yläkerrassa Nyt jätän sipsit ja karkit vähemmälle ja käyn aktiivisemmin kävelylenkeillä pyöräilevän esikoisen kanssa! Kesä ja kärpäset, here we come!

Seuraava neuvolakäynti onkin lääkärillä juhannuksen jälkeen ja 4. terveydenhoitajakäynti kesälomien vuoksi elokuun alussa.

Kommentit

Suositut tekstit