Blogienlukupalveluista


Seuraa'>http://www.bloglovin.com/blog/3701010/elamanlanka?claim=x57c2skjbep">Seuraa blogiani Bloglovinin avulla

Olen nyt päivittänyt blogiani siten, että tein siitä julkisen ja lisäsin sen sekä Blogilista- ja Bloglovin' blogienlukupalveluihin. Näitä erilaisia "feed-palveluita" on toki muitakin, mutta valitsin nyt alkuun nämä. Alla lisää tietoa siitä, miten nämä listat toimivat:

Blogilista
Varmastikin Suomen suosituin blogienlukupalvelu. Sinne voit liittää oman blogisi tai vain seurata muiden kirjoituksia listan kautta. Omat suosikit-sivulle kerätään omia suosikkiblogeja "tilaamalla" ja sivu näyttää ne päivittymisjärjestyksessä uusin ensimmäisenä. Lista päivittyy muutaman tunnin viiveellä. Blogin päivittyessä lista nostaa uusimmat tekstit myös blogilistan etusivulle, jolloin muutama satunnainen lukijakin voi eksyä paikan päälle. Blogilistan kautta voi etsiä blogeja myös aihepiireittäin, esimerkiksi juoksemisesta ja raskaudesta löytyvät omat aihepiirilistaukset.

+ Helppo etsiä mielenkiintoisia blogeja aihealueittain.
+ Suosittu, ja sen vuoksi "kaikki" löytyy sieltä.
- Vain suomalaisille/suomalaisia aihealueita käsitteleville blogeille.
- Käyttöliittymä tökkii milloin mitenkin.

Bloglovin'
Blogilistan ulkomaalainen vastine selkeämmällä ulkoasulla ja bonuksena kansainväliset blogit. Toiminnallisuus hyvin samankaltainen kuin Blogilistalla: blogilistalla "tilataan" vs. bloglovinissa "seurataan" blogeja, jotka palvelu listaa päivittymisjärjestykseen lukemista varten. Bloglovinin kautta saa myös omat postauksensa automaattisesti facebookfeediinsä niin halutessaan.

+ Ulkomaiset blogit.
+ Toimintavarma ja helppo käyttää.
+ Facebookfeed bloggareille.
- Monia pienempiä suomalaissuosikkeja ei löydy, koska ei ole Suomessa niin tunnettu.
- Erityisesta muotibloggareiden suosiossa.

Yleensä blogeista löytyvät suorat linkit erilaisten seurauspalveluiden sivuille. Tästä blogista löydät ne oikeasta sivupalkista.

*) Reilun viikon käyttökokemuksella olen  itse tykästynyt Bloglovin'iin. Käytän sekä pc:tä että iPadiä ja Bloglovin'in käyttis on helppo ja toimiva molemmissa. Tähän blogiin näyttää ohjautuvan lukijoita Blogilistan kautta.

Kommentit

Suositut tekstit