Autoliitto on julkaissut uusimmat lasten turvaistuinten testitulokset

Bongasin tämän päivän Iltalehdestä, että Autoliitto on julkaissut 33 turvaistuimen testitulokset. Kyllä, Autoliitolla on paljon tarjottavaa meille naisillekin! Minua ainakin kiinnostaa lasteni matkustusturvallisuus, varsinkin, kun olen meidän perheessä se, joka autoilee päivittäin.

Vain 16 istuimista sai hyvän arvosanan, eikä erinomaiseen kokonaisarvosanaan yltänyt yksikään istuin. Jopa viisi turvaistuinta sai heikon kokonaisarvosanan, pääosin juuri huonon turvallisuustason takia.Menestyäkseen testissä istuimen piti pärjätä kaikissa kokoluokissa ja asennoissa, joihin se oli tarkoitettu.

Mikäli olet hankkimassa turvaistuinta, kannattaa sinun käydä tutustumassa Autoliiton sivuihin ja testituloksiin. Mikäli olet jo  hommannut turvaistuimen, kuten minä, niin käy kurkkaamassa kuinka hankkimasi istuin pärjäsi testissä; mikä oli hyvää ja mikä ei.

Mikäli olet hankkimassa tai saamassa turvaistuimen käytettynä, Autoliiton sivujen tulokset ulottuvat jopa v. 2003 yleisimpiin merkkeihin ja malleihin. Sen lisäksi sivuilta löytyy monenlaista infoa turvaistuimen käyttöohjeista vaaratilanteiden ehkäisemiseen. Eli sivuista on hyötyä myös muillekin, kuin uutta ostaville!

Autoliiton sivuilta: "Autoliitto painottaa, että jokainen turvaistuin on lapselle parempi vaihtoehto kuin ilman turvaistuinta matkustaminen. Testissä hyvän arvosanan saaneet turvaistuimet ovat erittäin suositeltavia lasten turvalliseen matkustamiseen."

<= Tämä istuin meillä nyt on: Römer Baby-Safe Plus II SHR. Testitulos: hyvä. *HUH*


Tutkimus sai minut uudelleen harkitsemaan isofix-kiinnitysmekanismin hankkimista, sillä Römer Baby-Safe Plus II SHR isofix-kiinnityksellä (= sama istuin telakalla) sai testituloksen erinomainen. Pitää selvittää, onko sellainen edes asennettavissa autovanhukseemme.

Kommentit

Suositut tekstit