Autoilevan odottajan helpotusAjan kaupunkiajoa päivittäin ja huhtikuussa turvavyö alkoi ahdistaa. Jotenkin se painoi ja puristi. Muistelin jossain kuulleeni odottaville äideille suunnitellusta turvavyönalentajasta, jonka avulla on mahdollista helpottaa ajoasentoa vatsan kasvaessa turvallisuudesta tinkimättä.
Advanced Bump Belt
Huhtikuun lopulla bongasin Lapsimessuilla tämän turvavyönalentajan ja tietysti se tarttui matkaani:
- Clippasafe Bump Belt on odottavan äidin turvavyönalentaja, joka suojaa syntymätöntä lasta kolaritilanteessa
- Bump Belt on miellyttävän pehmeä istuinalusta, johon auton turvavyö on helppo kiinnittää
- lisää myös matkustusmukavuutta, sillä alustaan kiinnitetty turvavyö ei paina vatsaa.

Muistelisin, että tuote maksoi n. 30€ (kuitti tallessa JOSSAIN, mutta en löytänyt tähän hätään). (Yllä oleva linkki vie englanninkieliselle sivustolle, jossa hinta on n. 25£, joten tuo 30€ kuulostaa suht' oikealle.)

Turvavyönalentajaa suositellaan käytettäväksi rv. 9 eteenpäin synnytykseen saakka. Itse aloin käyttää turvavyönalentajaa heti hankittuani sen, raskausviikolla 19. Nyt parin viikon kokemuksella voin sanoa, että se on ollut todella miellyttävä ja helppo käyttää. Mielestäni turvavyö ei enää "ahdista" vaan autossa istuminen tuntuu taas miellyttävälle!*) Mikäli odottaja kärsii selkävaivoista tai jostain muusta istumisesta aiheutuvasta vaivasta, tämä tuote ei tietenkään tuo apua siihen. Ainoastaan turvavyön aiheuttamaan "paineeseen".

Turvavyönalentaja on käytännössä istuinalusta (harmaa osa kuvassa), jonka molemmissa etureunoissa on turvavyötä ohjaavat kiinnikkeet (kuvassa Bump Belt). Alusta pysyy paikallaan tukevasti istuimen ympäri vedettävillä nauhoilla, jotka yhdistetään takana toisiinsa tarrakiinnityksellä eli autoon ei jää mitään jälkiä.

Vaikka mies ajaa välillä autoa, turvavyönalentajaa ei tarvitse irrottaa, vaan hän voi istua alustan päällä eikä se häiritse häntä mitenkään.
Kommentit

Suositut tekstit