Aarrekartan aika

Olemme mieheni kanssa laiskotelleet asunnon myymisen kanssa, vaikka se on ollut ajatuksissamme jo parisen vuotta. Nyt uuden perheenjäsenen odotuksen myötä asiaa on oikeasti alettava viedä eteenpäin.

Parin viime vuoden aikana olemme kiertäneet useamman kesälauantain ja -sunnuntain autoillen pitkin maakuntia tutustuen eri alueisiin pääkaupunkiseudulla. Haasteemme on siinä, että nykyiseltä asuinalueeltamme ei meidän budjetillamme löydy meille riittävän isoa tulevaisuuden kotia, mutta hyvien kulkuyhteyksien ja palveluiden ääreltä uuden kodin pitäisi kuitenkin löytyä. Sen lisäksi esikoinen on aloittamassa koulutaivaltaan ja haluamme löytää alueen, jossa voimme nähdä itsemme asuvan vielä kymmenen vuodenkin kuluttua.

Nyt olemme ottaneet pari askelta eteenpäin: tehneet pientä pintaremonttia, siivonneet nurkkia ja kaappeja sekä tehneet toimeksiannon asuntomme myynnistä (jännää!). Ensi viikonloppuna ikkunoiden pesua, kaappien raivaamista ja sitten odotellaan valokuvaajaa ottamaan edustavat kuvat kodistamme;)

Vauhtia koneeseen
En ole pitkään aikaan tehnyt aarrekarttaa, mutta nyt on sen aika! Aarrekartan tekeminen on hauskaa ja se on mielenkiintoinen prosessi, jonka aikana tulee tutkailtua syvimpiä toiveita ja mietittyä, mitä todella elämältään haluaa ja tarvitsee. Siihenhän koko homma perustuu: pysähdyt ja kuuntelet itseäsi, ja kun tiedät mitä haluat, olet jo ottanut huiman askeleen kohti unelmiesi toteutumista.

Aarrekartan tekeminen
Aarrekartan tekemiseen tarvitaan periaatteessa vain sakset, liimaa ja alusta, johon liimaillaan esim. lehdistä tai esitteistä löydettyjä kuvia unelmasta tai tavoitteesta, sekä roimasti mielikuvitusta ja toivoa.

Aarrekartta voi sisältää kuvia, vahvistavia sanoja tai lauseita ja myös aarrekartan taustavärillä on oma merkityksensä. Aktiivisina väreinä pidetään lämpimiä värejä: oranssia, punaista ja keltaista. Passiivisina väreinä pidetään viileitä värejä kuten sinisiä, vihreitä ja purppuraa/violettia. Neutraaleina väreinä pidetään ns. epävärejä: harmaita, valkoisia, ja eri beigen sävyjä.

Koska teen paljon töitä ja yleensäkin "asioita" tietokoneella päätin toteuttaa aarrekarttani modernin teknologian avulla, Pinterestissä.

Aarrekarttani ei ole vielä valmis, mutta olen aloittanut työn keräämällä silmää miellyttäviä ja inspiroivia sisustuskuvia "Our Dream Home" -taululle. Aikani niitä makusteltuani valitsen eri osa-alueille yhden kuvan, sen perheellemme sopivimman ja kun se työ on tehty on aarrekarttani valmis!

Koska olen aivan newbie Pinterestissä, en tiedä, pääsetkö sinäkin tutustumaan luomiini kansioihin. Kokeillaan tästä: www.pinterest.com/elamanlanka/


Kommentit

Suositut tekstit