21. raskausviikko pyörähti käyntiin

Tänään on sunnuntai 6. toukokuuta, ja "Sohvin" odotus on nyt puolivälinkrouvissa, eli 21. raskausviikko pyörähti käyntiin;)

"Sohvi" painaa tällä hetkellä: 325 g , sikiön pituus päästä peppuun (CRL): 16 cm ja koko pituus: 25 cm.

"Tämän viikon alussa sikiö on 18 viikkoa vanha. Vaikka tähänkin asti sikiön aktiviteettitaso ja liikehdintä on vaihdellut runsaasti, vasta nyt sillä on myös univaiheita, mutta ei vielä tiettyä unikaavaa. Se nukkuu eniten kun sinä olet liikkeellä ja herää kun sinä asetut aloillesi. Jotkut sikiöt löytävät nopeasti suosikkinukkumisasennon.


Hienonhienot untuvakarvat peittävät nyt koko pään, kulmakarvat alkavat muotoutua. Tytöillä kohtu kehittyy valmiiksi tällä viikolla ja emätin muodostuu. Ruskeaa rasvaa, joka auttaa lasta säilyttämään lämmön syntymän jälkeen, kehittyy nyt ihon alle kaulassa, rintakehässä ja nivusissa."

Rakenneultraa odotellessa
Ensi tiistaina on rakenneultra Helsingin Naistenklinikalla. Tällä kertaa ilmeisesti tulokkaan sukupuolikin selviää;) Katsotaan nyt, missä istukka sijaitsee ja näyttääkö "Sohvi" meille kumpi on...

Jotenkaan sitä ei osaa ajatella raskauden edetessä todellisia syitä siihen, miksi näitä tutkimuksia järjestetään (seulotaan poikkeavuuksia ja kehityshäiriöitä). No, ehkä ei pidäkään, sillä jos antaisi peloille vallan ja täyttäisi mielensä kaikilla mahdollisilla kauhukuvilla, niin odotusaika olisikin todella surkeaa aikaa.

Normaalisti etenevää raskautta ei seurata sen kummemmin ja ensi viikon rakenneultran jälkeen ei ennen synnytystä ole kuin normi neuvolakäynnit ja neuvolalääkäri, joiden yhteydessä ei vauvaa pääse näkemään. Ks. Äitiysneuvolaseuranta Espoossa>>

Esikoista odottaessamme kävimme yksityisellä 4D-ultrassa. Siitä sai lääkärin lausunnon lisäksi mukaan myös dvd:n, jolla näkyi koko ultraus tilanne ja näimme esikoisemme kasvot todella selvästi. Mietinnässä onkin nyt se, menemmekö tälläkin kertaa vielä kesällä yksityiselle, vai riittävätkö Naistenklinikan rv 12 ja 21 käynnit.

Jännitys tiivistyy tiistaita kohden..! Onko masuasukki "Sohvi" vai joku muu..;)??

Kommentit

Suositut tekstit