Tutkittua tietoa, osa II

Viime viikolla oli totuuden hetki! Joulun aluspäivinä kannoin kehossani 3 vrk:tta sensoreita, jotka mittasivat sykettä ja ennenkaikkea sitä, mitä tapahtuu sydämen lyöntien välillä.

Olen päässyt mukaan työnantajani järjestämään kokeiluun, jossa ryhmälle tehdään hyvinvointikartoitus, jonka henkilökohtaiset tulokset käydään läpi ja jokainen saa käyttöönsä 5kk:ksi kuntovalmentajan netissä.

Hyvinvointikartoituksen avulla selvitetään mm:
- Kuormitus- ja stressitekijöitä
- Palautumisen riittävyyttä
- Unen laatua
. Liikunnan terveys- ja kuntovaikutuksia

Tarkkaan sydämen sykeanalyysin perustuvan palautteen perusteella saat henkilökohtaiset toimenpideohjeet esimerkiksi miten otat stressin hallintaan voimavaraksesi, miten liikut oikein tai miten parannat yöunen laatuasi. (lähde: www.firstbeat.fi)

Tulosraportti oli pieni kirjanen, joka kertoi selvää tarinaa. Omista tuloksistani oli havaittavissa pitkittynyt uupumus (mm. nukun liian vähän), en palaudu riittävästi yön aikana, jne. Syyskuusta jouluun saakka kestänyt sairastelu ja useat lääkekuurit lopettivat myös liikunnnan, joka sekin näkyi tuloksissa.

The only way is UP, right??
Tammikuun 7. on jotenkin maaginen päivä!? Viime vuonnakin aloitin "uuden elämän" 7.1. - niin kävi nytkin. Keräsin joulun ja uuden vuoden juhlinnan jälkimainingeissa motivaatiota aloittaa ja 7.1. se tuntui luontevalta. Siis mikä? Ruokapäiväkirja ja liikunta, tietenkin! Toisille nämä asiat tulevat luonnostaan - minulle eivät, joten lusikka kauniiseen käteen!

Yhteenveto, viikko 2/2012:
14.1.2012 0:43'46.7,153 bpm, kävely- hölkkä-kävely, 4.52km (sohjoinen lumi, -6C)
14.1.2012: 0:30'00, kävely, n. 3 km (-9C, ei sykemittaria)
11.1.2012: 0:43'00, kävely-hölkkä-kävely: 5.61km (-8C)
9.1.2012: 0:33'37.8,151 bpm, intervalli (kävely-juoksu-kävely) 3.71 (-3C, satoi jäätävää tihkua)
Fiilikset: Viikko on tuntunut raskaalta, mutta palkitsevalta. Peruskuntoni on todella maan raossa! Pienikin liikkuminen saa sykkeen taivaisiin. On kuitenkin ihanaa huomata, että hölkkä ja juoksu onnistuu. Jatkossa pitää kiinnittää enemmän huomiota sykkeeseen ja reilusti kävellä ja kasvattaa peruskuntoa, eikä yrittää hikihatussa kerätä kilometrejä.


Kommentit

Suositut tekstit