Valmentamisesta

Addiktoiduin kesän aikana Biggest Loser, USA -ohjelmaan, jossa suuri joukko todella ylipainoisia ihmisiä opastetaan laihduttamisen ja liikunnan pariin. "Opastetaan" on erittäin lievä sana, sillä "farmilla" asuvat ihmiset käyvät valtavan prosessin läpi! Nyt Jillian Michaels, entinen Biggest Loser -valmentaja on kaverini Facebookissa (heh heh, ihan totta!) ja luin hänen sivuiltaan,  että hän on tehnyt podcasteja, joita voi ladata iStoresta ilmaiseksi.

Kuuntelin hetken viimeisintä jaksoa "Going for It & All Those Blocks We Put in Our Way". Erinomaisia esimerkkejä  kokonaisvaltaisesta valmentamisesta! Jillian yhdistää niin henkisen kuin fyysisenkin hyvinvoinnin ja lisää siihen ravintotietouden. Hän jakaa tarinoita omasta elämästään; siitä, miten hän asetti itselleen tavoitteen seitsemän vuotta sitten ja miten hän saavutti sen. Ohjelmassa Jillian ottaa vastaan myös puheluita ja taas tulee todistetuksi, että hyvältä valmentajalta ei vaadi kuin yhden kysymyksen - ja sillä voi muuttaa ihmisen elämän. Mahtavuutta!

(jatkan juttua myöhemmin..) Kuuntelin tänään toista Jillianin podcastia, ja "sattumalta" valitsin jakson, jossa hän haukkui The Secretin maan rakoon räväkällä 0-100km/h vauhdilla (se nainen kiihtyy nopeaan;). Jillian yhtyy vetovoiman lain periaatteessa siihen, että omilla ajatuksillaan vaikuttaa suoraan tunteisiinsa ja ne ohjaavat toimintaamme (miten reagoimme asioihin ja mitä valintoja teemme, jne.). Mustavalkoisena ihmisenä hän on ymmärtänyt vetovoiman lain siten, että esim. ihminen, joka sairastuu syöpään on "tilannut" sen jotenkin itselleen: "saat sen mitä toivot"-tyylisesti. Tätä hän ei voi hyväksyä - ajatus sai hänet raivoihinsa. Ketäpä ei?

Voisi esimerkiksi sanoa, että tupakoitsija on tietoisilla valinnoillaan ja elintavoillaan vaikuttanut siihen, että 30 vuoden tupruttelun jälkeen hänellä diagnosoidaan keuhkosyöpä. Kukaan tämän päivän maailmassa, ainakaan länsimaissa, ei voi viattomalla naamalla sanoa, ettei tietäisi tupakoinnin vaaroja ja riskiä minkä hän ottaa polttaessaan. Mutta en minäkään tietenkään usko, että kukaan tietoisesti "tilaisi" vetovoiman lakia hyväksikäyttäen jonkun sairauden tai onnettomuuden itselleen. "Poltampa tämän askin, jotta varmasti sairastun vuoden päästä!"...???

Minusta vetovoiman lain pointteja ovat lisääntyneet läsnäolo ja itsetuntemus, joiden ansiosta ihminen näkee elämänsä selkeästi (menneisyys, nykyisyys ja mitä tulevaisuudeltaan haluaa) ja kykenee tekemään itselleen sopivia, tietoisia, valintoja. Jokainen tekee itse päätöksensä ja valintansa elämässä. Kuka käyttäisi vetovoiman lakia saadakseen elämäänsä negatiivisia asioita? Ei kukaan. Negatiivisia asioita tapahtuu meille kaikille.

Vetovoiman lain, tai minkä tahansa muun "konstin" haltijat eivät ole immuuneja sairauksille tai elämän alamäille, heistä ei ole tullut yhdessä yössä munkkeja eikä nunnia!? Ratkaisevaa on se, miten vaikean tilanteen edessä toimii. Se, miten nopeasti kykenee käsittelemään tilanteen (ajatukset, tunteet) ja alkaa toimia eteenpäinvievällä ja ratkaisukeskeisellä tavalla.

Kommentit

Suositut tekstit