Ihana syysilta ja pientä testaustaSyksy on ihanaa aikaa! Iltaisin tulee sytyteltyä kynttilöitä luomaan tunnelmaa ja ilmassa on jo odottava fiilis.. milloin ensimmäiset lumihiutaleet leijailevat maahan..? (ehkä olen ainoa, joka niitä toivoo ja odottaa?)

Tänä iltana kävin 5-vuotiaan poikani kanssa pienellä kävelyllä illan pimetessä. Puimme päällemme heijastinliivit, poika nappasi kaulaansa roikkumaan taskulampun ja minä otin testiin eilen kauppareissulla hommaamani otsalampun. Kotimme lähellä on lenkkipolkuja joista osa on valaistu ja osa ei ("noitametsä"), joten pääsimme tosi toimiin nopeasti! Lauantai-illan kunniaksi liikkeellä ei ollut paria koiranulkoiluttajaa lukuunottamatta ketään muuta kuin me lamppuinemme;)

Oli muuten kirpakampi keli, kuin osasin arvatakaan. Taisi olla jotain +8C? Reilun puolen tunnin retkemme aikana ehdin jo pariin kertaan kaipailla sormikkaita! Juostessa tulee yleensä niin lämmin, että hanskoja ei ole tullut kaivattua...

Otsalamppu testissä
Päädyin pikaisen (tyypillistä?) perehtymisen jälkeen Petzl Tikka 2 -otsalamppuun, joka on monipuolinen, pieni ja kevyt otsavalaisin yleiskäyttöön. Esittelytekstissä luvataan, että "kätevä elektroninen kytkin on helppokäyttöinen myös hanskat kädessä, ja sen muotoilu varmistaa ettei valaisin mene tarkoituksettomasti päälle (esim. taskussa tai repussa)".

Juoksija-lehden testissä esitellyt otsalamput olivat hintaluokkaa 99-130€, mutta itse päädyin ensimmäistä lamppuani ostaessani n. 30€ tuotteeseen. Enhän vielä tiedä, miten innostukseni kantaa syksyn aikana, jne. joten satanen tuntui liian kovalta summalta moiseen käytettäväksi.

Otsalampun avulla näkee, mihin jalkansa pistää:
Kivet n. 3 m päässä.
Kivi n. 1m päässä.
Valon kirkkaus: 40 lumenia (Juoksija-lehden suositus min. 30 lumenia). Valon maksimikantama: 29m. Maksimi paloaika: 120h.Kaksi valotehoa ja huomiovilkku. Valon kallistuskulman säätönivel.

Tämän iltaisella kävelylenkillä ja metsäreissulla otsalamppu toimi todella hyvin ja oli enemmän kuin mitä uskalsin odottaakaan. Otsalamppu oli käytönnössä todella kevyt ja lähes huomaamaton.Valon kallistuskulman säätömahdollisuus on huippu hyvä juttu!

Katsotaan, miten aikanaan ensimmäinen juoksureissu sujuu otsalampun kanssa! Muistuu mieleen, miten tavalliset aurinkolasit pomppivat päässä kesähelteillä;)

Kommentit

Suositut tekstit