Ajatuksen ruokaa;)

Elämäntaidon valmentaminen perustuu osaltaan vetovoiman laiksikin kutsuttuun "ilmiöön".

Jos et vielä ole tuttu The Secretin  kanssa, voit katsoa elokuvan ensimmäiset 20 minuuttia klikkaamalla kuvaketta alla:

The Secret - Vetovoiman lain salaisuus 
Saat kaiken mitä ajattelet. Kuten lainaamani Louise L. Haykin toteaa: "What you think and what you believe will create your life".Sillä, mihin suuntaat ajatuksesi on merkitystä, sillä energiasi siirtyy väistämättä sen suuntaan. Kun lisäät siihen tunteen, belief, on se vahva yhdistelmä: silloin teet kaikkesi asiasi eteen, koska sillä on mielessäsi oikeutus ja uskot siihen sydämestäsi.


Esimerkki: Ajatukset voivat jäädä pyörimään ylimääräisten, itseä häiritsevien kilojen ympärille. Tällöin ajatukset (ja tunteet) on suunnattu negatiivisesti: suruun (tämä on loppuelämäni), säälittelyyn (tuokaan pusero ei enää ikinä mahdu minulle) ja kenties pettymykseen (miksi annoin itseni repsahtaa - taas). Kuvittele, miltä sinusta tuntuu tuossa tilanteessa? Kenties seuraavalta: toivottomuus, kaikki toivo on mennyttä - en voi tälle enää mitään? Itseinho ja epäonnistuminen voivat syödä itsetuntoa - enkö minä edes tähän pysty? Luuletko, että tuossa tilanteessa on helppo kaivaa lenkkarit kaapista ja lähteä lenkkipolulle tai edes ajatella pystyvänsä joskus siihen? Luulen, että todennäköisimmin itsesäälin ja -syytösten keskellä löytää itsensä jääkaapilta santsaamasta illan lämmintä ruokaa tai napostelemassa pikkuhiljaa.


Tässäkin tilanteessa ajatukset on mahdollista kääntää positiiviseen suuntaan. Esimerkiksi:
- olen terve (mikään ei estä minua aloittamasta uudelleen lempiharrastustani, kiitollisuus, toivo ja usko mahdollisuuksiin)
- miltäs se tuntuikaan, kun olin ihannepainossani (= on osannut tehdä sen aiemmin, onnistumisia, tunne siitä, miltä silloin tuntui => tämän ei ole mahdotonta)


Verrattuna ensimmäiseen esimerkkiin olo on takuuvarmasti huojentuneempi, toiveikkaampi ja energisempi! Jo näiden avulla mieleen voi nousta konkreettisia ja motivoivia asioita sekä ajatus siitä, millainen on unelmien minä ja miten sen voi saavuttaa.

Kirjallisuutta:
Rhonda Byrne, The Secret
Michael Losier, Vetovoiman salaisuus

I can turn a downward spiral upward
As you focus on the best of what you do have, even if it only is a small part of your experience, Law of Attraction will now bring you more of the essence of that. And so, you can replace a "downward spiral" with a fast-moving "upward spiral" by simply directing your thoughts more to things you do want.


Within 60 days it can be mine
As you give thought to your future - that may be ten years or 60 days away - you begin prepaving. And then as you move into those prepaved moments, and as that future becomes your present, you fine-tune it by saying, This is what I now want - and all of those pre-paved thoughts will fit together to bring you precisely the experience that you now want to live.
by Esther & Jerry Hicks

Kommentit

Suositut tekstit