Välineitä ja tekniikkaa

Tällainen sunnuntai-illan kevyt postaus..  Jostain syystä viime päivien aikana mielessäni on pyörinyt paljon ajatuksia liittyen siihen, mitä painonpudotukseen ja liikunnan aloittamiseen tarvitaan - miten se tehdään? Ehkä tämä johtuu siitä, että kesälomien jälkeen lähes jokainen tapaamani henkilö on pyytänyt minua kertomaan mitä olen tehnyt, jotta olen päässyt näihin tuloksiin.

Sen voisi kiteyttää pariin asiaan:
1. Tee päätös. Mitä haluat muuttaa elämässäsi? Miksi haluat muutosta? Miten haluat saada muutoksen aikaan? (ts. jos haluat laihduttaa 20 kg, saatko sen aikaan jatkamalla niinkuin olet tähänkin asti tehnyt?) Mitä sinun tulee muuttaa elämässäsi saadaksesi muutoksen aikaan?
2. Tee suunnitelma. Kun olet mielessäsi vastannut yllä oleviin kysymyksiin tee suunnitelma. Listaa käytännön asiat; tavoitteet ja aikataulu. Näe itsesi tavoitteessasi; miltä näytät kun olet päässyt tavoitteeseesi, miltä sinusta tuntuu?
Juoksua aloitteleville
- Mielestäni eritoten juoksua aloittelevan tulee panostaa välinepuolella kahteen asiaan: urheiluliivit (naiset;) ja kunnolliset juoksulenkkarit. Näillä välttää loukkaantumisia ja harjoittelu pysyy mielekkäänä. Tänä päivän markkinoilla olevat ns. tekniset vaatteet ovat mielekkäitä ja lisäävät harjoittelumukavuutta (esim. hiki ei jää ihon pinnalle vaan olo tuntuu raikkaalta), mutta eivät tietenkään ole välttämättömyys.
- Erilaisia harjoitteluohjelmia saa vaikkapa netistä, esimerkiksi Kunto Plus -harjoitusohjelmat>>. Aluksi kannattaa aloittaa intervalleilla ja lisätä juoksuosuuksien mittaa ajan kuluessa.
3. Toteuta suunnitelmasi. Arvioi ja päivitä suunnitelmaasi matkan varrella.Muista olla itsellesi armollinen! Jos välillä joudut pitämään taukoa esim. loman tai sairastelun vuoksi, niin älä soimaa itseäsi! Huomioi ja kiitä itseäsi kaikista niistä pienistä ja suurista teoista, joita olet jo tehnyt päästäksesi tavoitettasi kohti!

Kuinka juosta taloudellisesti ja välttää loukkaantumiset?
Tutustuin tänään Evolution Running -juoksutekniikkaan löytämäni sivuston kautta. Tekniikka ei itsessään ole mitään uutta. Juoksukoulussa harjoiteltiin erilaisien harjoitteiden avulla samaa asiaa, mutta parin kuukauden takaiset opit oli hyvä tuoda uudestaan mieleen!

Tsekkaa sivusto ja videot, jos vaikka saat jotain inspiraatiota!

Tällä hetkellä juoksuohjelmani aikatuloksilla ei juuri voi kehuskella. Mitä pidemmiksi yhtäjaksoiset juoksuosuudet ovat muuttuneet, sitä lyhyemmiksi lenkkini ovat jääneet. Eli, harjoitusten rasitustaso on ollut kova. Kunto Plus -lehden nettisivuilla on aikalaskuri, jolla voi arvioida ½-maraton aikansa syöttämällä 5km aikansa laskuriin. No, minulle tuo laskuri ei voinut suorittaa mitään arviota, sillä 38 min oli maksimi. Että vähän on vielä kirittävää;)

Ehkäpä jo huomenna saan evolution running-opit käytäntöön!?

Minun kaunokaiseni;)
Tässä uudet juoksulenkkarini (kesän alennusmyynneistä)! Minulla on täsmälleen sama kenkä mustana ja nyt bongasin kengät alesta (ovh. 150€), joten oli "pakko" hommata. Myyjäkin totesi, että kun hän kerran löysi itselleen sopivat juoksukengät niin hän on ostanut samaa kenkää sittemmin useamman parin...
Brooks Adrenaline GTS II. Täysvaimennettu ylipronaatiotuella varustettu harjoituskenkä, paino 320g.

Kommentit

Suositut tekstit