Painotilanne

Takana on 17.3 kg;) Olen siis päässyt takaisin painoon, joka siis oli ennen 'juhlaputkea';) Mahtavaa!! Enpä ole ollut tällaisissa lukemissa about 6-7 vuoteen... Edessä on vielä reilut 13 kg pudotettavaa, mutta reilusti yli puolenvälin tässä jo ollaan!

En ole jotenkin saanut kiinni ruokapäiväkirjan pitämisestä?! Nyt on syytä palata aikuisten oikeasti pitämään ruokapäiväkirjaa, sen avulla pysyy joku roti näin kesälläkin & grilliaikaan. Onko tämä taas niitä asioita "tiedän mitä pitäisi tehdä (ja minulle hyväksi), mutta en saa aikaiseksi"..???!?

Tämän juhannuksen vietämme oman perheen kesken laivalla ja käväisemme päiväseltään Tukholmassa. Laivalla pöydät notkuvat ja tax freestä tulee aina lastattua karkkia. Nyt F-O-C-U-S ja tsemppi päälle;)!

"Tänään on hyvä päivä"
Kävin viime lauantaina Helsingin Sanomatalolla SPR:n veripalvelussa luovuttamassa verta ennenkuin se sulki ovensa kesäksi. Koko hommaan kului noin 30 minuuttia ja kaikki sujui jouhevasti. Oli muuten makeaa ja hyvää appelsiinimehua;) En juurikaan harrasta hyväntekeväisyyttä, mutta tämä on tapa, jolla voin helposti auttaa muita ja jota olen tehnyt vuodesta -96 saakka säännöllisen epäsäännöllisesti (lukuunottamatta raskausaikaa ja aikaa ulkomailla). Täytyy tosin myöntää, että oli minulla yksi taka-ajatuskin.. Nimittäin hemoglobiiniarvo kiinnosti - sitä kun ei kolesterolitesteissä mitattu! Halusin tietää, onko painonpudotuksella ollut jotain (negatiivista) vaikutusta hemoglobiiniin? Hemoglobiini oli kuitenkin minulle normaaleissa lukemissa, 153 tällä kertaa! Hemoglobiinin (B-Hb) viitearvot: miehillä: 134–167 g/l, naisilla: 117–155 g/l.  Hieno juttu, ei ainakaan anemia vaivaa;) Tällä kertaa hoitajan kanssa jutellessa tuli esiin se, että naisilla rautavarastojen täyttyminen luovutuksen jälkeen voi kestää jopa 5 kuukautta! Tämä avasi silmäni ja taidan ensimmäistä kertaa nauttia rautatablettikuurin (annetaan nykyään kaikille naisille mukaan), jonka sain mukaani. Aikaisemmin nimittäin olen pari päivää jaksanut ja sitten lopettanut kesken.

Kaikkien veriryhmien luovuttajia tarvitaan tasaisesti ympäri vuoden, koska verivalmisteiden käyttöaika on lyhyt. Tämä tarkoittaa vähintään tuhatta verenluovuttajaa joka arkipäivä. (lähde: SPR Veripalvelu)

Kommentit

Suositut tekstit