Viikot vierivät.. periksi ei anneta!

Puntaripäivä tulossa
Huomenna (maanantaina) on viikottainen puntaripäiväni. Matkan varrella puntari on välillä käynyt plussalla, välillä miinuksella. Koska teen koko ajan töitä samalla tavalla, luotan siihen, että nuo heilahtelut pitkällä aikavälillä tasaantuvat. Täytyy kyllä myöntää, että plussa puntarin lukemissa vetää mielen hetkellisesti pohjalukemiin! "Eikö kovalla työlläni ole merkitystä?" Ehkä pitäisi siirtää puntaripäivä esim. torstaihin, niin viikonlopun mahdolliset herkuttelut eivät vaikuttaisi tulokseen vaan ehtisivät tasaantua viikon aikana.

Kaiken kaikkiaan tammikuun alusta olen karistanut reilut 5 kg pois, ilman mitään poppaskonsteja! Otin käyttöön ruokapäiväkirjan ja viime viikkoina olen myös lisännyt liikuntaa. Tavoitteeni onkin, että löydän tasapainon arjen, työn, perheen, liikunnan ja ravinnon kanssa siten, että siitä tulee realistinen ja pysyvä tapa toimia ja elää. En ole elänyt mitään kitukuuria ja kaikki on sujunut "helposti". En halua kuuria joka alkaa ja loppuu, vaan tavan pitää itseni kunnossa ja parantaa elämänlaatuani - pysyvästi!

Uusia lajeja ja HURRAA!
Viikko sitten kävin kahvakuulakurssin. Kahden tunnin aikana käytiin ensin tekniikkaa, perusliikkeet ja -sarjat läpi ja vedettiin "oikea" tunti läpi. Naisten "aloituspaino" 8 kg jäi osakseni, koska ryntäsin saliin viime minuutilla ja vain niitä oli jäljellä. Raskashan se oli, mutta aloin kurssin edetessä uskoa ohjaajaa, kun hän sanoi, että painavammalla painolla oppii paremmin liikeradat ja tekniikan. Loppua kohti vapautui 4kg kahvakuula jonka innokkaasti otin käyttöön mutta se heilui holtittomasti keveytensä vuoksi. Eli, uskokaa vain naiset ohjaajaa ja ottakaa heti kättelyssä isompi paino käyttöön! Hieno laji, näin ensikertalaisenkin mielestä!

Tämän viikon hurraa-hetki koitti eilen, kun ennen bodypump-tuntia ehdin juoksumatolle lämmittelemään. Ensin kävelin rivakasti (6 km/h) 4 minuuttia ja sen jälkeen siirryin juoksuun (7.5km/h) jota jaksoin jatkaa putkeen 11 min! HURRAAA!!!! Tuntui jopa, että piti lopettaa kesken, kun ihmiset alkoivat siirtyä pump-saliin. Siis aivan mieletöntä! Pari viikkoa sitten 1-2 minuutin juoksu sai keuhkoissa polttavan tunteen aikaan ja veren maun suuhun ja nyt pystyin juoksemaan yhtäjaksoisesti 11min. Uskomatonta, miten nopeasti oikeasti pystyy kehittymään!

Juoksumatto sopii minulle hyvin, sillä siitä näkyy selkeästi nopeus ja matka mikä selvästikin motivoi minua pistämään töppöstä toisen eteen. Vaikka odotankin lumien sulamista ja sitä, että voin siirtyä ulos juoksemaan, mietityttää vähän, että mitähän siitä tulee.. Lähiympäristössäni ei ole selkeästi merkittyjä reittejä, joten matka ja nopeus on täysin oman arvioinnin varassa. Kai siinäkin kehittyy kun pääsee juoksemisessa sille tasolle, että ei enää mieti perusasioita kuten hengittämistä;)

Musiikki liikuttaa
Löysin netistä ilmaisia iPodiin ladattavia juoksuintervalliharjoituksia  http://www.motiontraxx.com/. Musiikki on ihan ok, mutta 'valmentajan' selostuksia en jaksaisi kuunnella. No, latasin eripituisia ohjelmia pari kappaletta iPodiini, katsotaan milloin niitä tulee kokeiltua.

Kommentit

Suositut tekstit