Ei välitilaa... vaan täysillä!

Postiluukusta kolahti tällä viikolla kaksi mieluista pakettia: kirjat Matkalla maratonille - kaikki juoksusta (Docendo sports) ja (Suomen Urheiluliitto) Juoksukoulu - opi juoksemaan neljässä viikossa. Maratonkirja ei ehkä ole ihan ajankohtainen mutta se oli mieluisin Juoksija-lehden tilaajalahjavaihtoehdoista. Juoksukoulukirja taas on ollut ostoslistalla vähän aikaa ja hommasin sen, kun totesin, että lähialueilla järjestettävien juoksukoulujen aikataulut eivät sovi minulle.

Juoksukoulukirja vaikuttaa pikaselailulla todella hyvältä! Maanläheinen ja ymmärrettävä kirja, joka selittää aloittelijalle välineet, venyttelyn, harjoittelun, ravinnon ja  kaiken mahdollisen mitä tarvitsee tietää! Siihen paneudun kyllä pikkuhiljaa. Maratonkirja on jäänyt varjoon ja taustalle, en taida vielä koskea siihen.

Ostin viime viikonloppuna innoissani 30€:lla ovh. 150€ adidaksen juoksukengät. Juoksukoulukirjasta selvisi, miksi meno lenkin loppua kohden tuntui hieman epämiellyttävälle - kengät ovat 1/4numeroa liian pienet;((( voihan....! No, kävellessä jne. arkiliikunnassa niitä varmaankin voi käyttää ihan ok. Ehdin jo riemuita, että KERRANKIN alehyllystä löytyi jotain minullekin;)

Panostusta jalkojen hyvinvointiin
Hommasin itselleni viikko sitten myös Foot Balance -pohjalliset. Ajatus lähti siitä, että minulle on välillä tullut penikkataudin oireita, jotka ovat todella kivuliaita ja toipuminen kestää aika kauan. Sen lisäksi ylipainon ja lisääntyneen liikunnan yhdistelmä voi olla aika rankka nimenomaan polville, jotka ovat myös joskus vihoitelleet.. Haluan ennaltaehkäistä mahdollisia kiputiloja ja korjata jalan asentoa. Kävelin lähimpään Intersportiin, kävin jalka-analyysissä ja vartissa minulla oli lenkkareissa omat, yksilölliset pohjalliset. Sen lisäksi sähköpostiini kilahti henkilökohtainen jalka-analyysini pdf:nä. Sain analyysin aikana paljon tietoa ja hyviä harjoitteita! Todella hyvää palvelua! Olen nyt viikon ajan pitänyt pohjallisia työmatkoilla (vähän kävely) ja yhdellä 50 min. lenkillä juoksukengissä. Myyjä neuvoi aloittamaan vähän kerrallaan uusien pohjallisien kanssa. Hyvältä tuntuvat, eikä ongelmia ole ollut;)

Analyysistä selvisi mm.:
- jalan tyyppi: ylipronaatio. Jalkaterä kiertyy ylikorostuneesti sisäänpäin. Tämä virheasento muuttaa kehon liikemallia ja voi aiheuttaa kipua, pehmutosakudosten (jänteet, nivelsiteet ja -pussit) vaurioita ja nivelpintojen kulumista jalkaterässä, nilkassa, säärissä, polvissa, lonkissa ja alaseälssä. Ylipronaatio on jalan yleisin virheasento.
- laskeutunut holvikaari. tämä on kuulema tyypillistä raskaana olleille naisille. Laskeutunut holvikaari saattaa johtaa jalkaterän ja nilkan virheasentoon.
=> Dynaamiset Footbalance-pohjalliset aktivoivat kaaren toimintaa ja ennaltaehkäisevät holvikaarien laskeutumista edelleen.
=> Räätälöidyt Footbalance-pohjalliset auttavat palauttamaan jalan oikeanlaisen askelluksen. Lisäksi pohjallisten säännöllinen käyttö tehostaa liikuntasuoritusta, ennaltaehkäisee urheiluvammojen syntyä ja ävhnetää mahdollisia kipuja kehon eri osissa.
.. ja paljon muuta...

Minulla on aivan oikeanlaiset kävely- ja juoksukengät, ylipronaatiotuetut lenkkarit. Hommasin vain yhdet pohjalliset, joten vaihtelen niitä eri kenkiin tarpeen mukaan.


Kommentit

Suositut tekstit