Suutarin lapsella ei ole kenkiä?

Nyt on tullut aika todeta itselleen rehellisesti, että suutarin lapsella ei ole kenkiä... Tammikuu ja puntarin lukemat pysäyttävät. Taas (!) kerran. (Mikä siinä muuten onkin, että juuri vuoden vaihde merkkaa meille monesti etappia?!)

Selityksiä kyllä löytyy, kuten meillä ihmisillä tapaa! Kulunut vuosi, puolitoista, on pitänyt sisällään monta muutosta ja kiirettä on riittänyt. Opiskelu & tentit, harjoittelujakso, perhe, uuteen työyhteisöön sopeutuminen ja alan opettelu, jne. jne. lista jatkuu.Toki siinä on totta toinen puoli - uskon, että meidän ei tule ladata itsellemme liikaa paljon energiaa ja panostuksia vaativia hankkeita yhtä aikaa. Realistisuutta sekin. Vaiko häviön myöntämistä - jo etukäteen?

Kun sen nuorena oppii, niin vanhana taitaa! .. vai miten se nyt meni?
Elämänhallinta on haasteellista kun on monta asiaa, joihin keskittyä. Jokainen päivä on lukuisia valintoja täynnä. Kun katson edessäni olevaa puntaria, minun on pakko poistaa laput silmiltäni ja myöntää, että painonhallinta on asia, joka on läsnä koko elämämme ajan - riippumatta elämäntilanteesta, halusimme tai emme. Olen mukavuudenhaluisena ihmisenä rakentanut itselleni tarinan siitä, miten 'täyttä' elämäni on eikä siihen ole mahtunut painonhallinta. Näitä tarinoita minulla kyllä riittää.. ja tällä elämän osa-alueella olen siis sortunut sitkutteluun ja mutkutteluun - big time! Asian siirtäminen huomiselle, seuraavalle maanantaille tai 1.1.2012 vie minua vain koko ajan kauemmaksi ihanne-minääni.

Valmentajan vinkit (itselle):
1. Koskaan ei ole liian myöhäistä aloittaa, pienetkin muutokset vievät eteenpäin! Tänään on siis hyvä päivä aloittaa;)  JIPPIIII!!!
2. Tee alkukartoitus: miten itse koet fyysisen, sosiaalisen ja henkisen hyvinvointisi. Mitä asioita (aikuisten) oikeasti haluat tällä hetkellä muuttaa? Miksi?
3. Visualisoi ja/tai kirjoita: tämän hetken tilanne ja tavoitetila. Miltä sinusta tuntuu nyt/kun olet tavoitteessasi? Miltä näytät nyt/kun olet saavuttanut tavoitteesi?
4. Mieti, mitkä ovat ne konkreettiset asiat, joiden täytyy muuttua päästäksesi tavoitteeseesi? Miten olet aikaisemmin onnistunut painonhallinnassa? Mitkä tekijät mahdollistivat sen?
5. Tee lyhyen ja pitkän ajan toimintasuunnitelma. (esim. päivittäin: säännölliset ruoka-ajat, lisää kasviksia /viikottain: kolme kertaa liikuntaa, yksi päivä jolloin voi herkutella, kuukausitasolla: kg-tavoitteet)

Mieti mitkä asiat kannustavat ja palkitsevat matkan varrella? Mitkä asiat motivoivat jatkamaan jos vastaan tulee haastava päivä/hetki?
-------------------------------------------------------------------
Kirjoitan tässä blogissa, miten itsensä valmentaminen sujuu! Vinkit ja kommentit ovat tervetulleita.

Kommentit

Suositut tekstit